ZOI

Ovo je jedina sportašica koja će nastupiti necijepljena na Igrama: Imam svoje razloge

Foto: Profimedia

PATRIZIA KUMMER jedina je necijepljena sportašica koja će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama. Kummer, 34-godišnja švicarska snowboarderica, prošla je obveznu trotjednu izolaciju u Kini. Odluku o tome da će necijepljena nastupiti u Pekingu donijela je prije godinu dana.

"Odlučila sam prošlog proljeća... Morala sam odlučiti hoću li primiti cjepivo ili ne. Na kraju sam iz osobnih razloga odlučila da to neću učiniti. Nisam protiv cijepljenja, ali imam nekoliko razloga koje želim zadržati za sebe. Ne moram se nikome opravdavati", izjavila je švicarska snowboarderica i dodala da joj izolacija uopće ne predstavlja problem.

Inicijalno joj ta odluka nije smetala u pripremama za Olimpijske igre, sve dok organizatori nisu donijeli odluku o obvezi odlaska necijepljenih sportaša u trotjednu izolaciju pri dolasku u Peking. Za razliku od cijepljenih sportašica i sportaša, Kummer je zbog te odluke morala prilagoditi svoj raspored, otići u Peking mnogo prije drugih i propustiti određeni broj pripremnih natjecanja.

Prije pet dana je prebačena u olimpijsko selo. "U izolaciji sam i dalje u sobi, mogu samo odraditi trening na snijegu. Hranu mi donose u sobu i testiraju me dvaput dnevno", otkrila je Kummer. Švicarka, olimpijska pobjednica iz Sočija, natjecat će se u paralelnom veleslalomu u utorak, 8. veljače.

Pročitajte više