"Ovo je jedna vrlo tužna priča": Unirea odustaje od Europa lige?!

ISPADANJE od Zenita u trećem pretkolu Lige prvaka na površinu je iznijelo sve probleme Unireje, Hajdukovog protivnika u play offu Europa lige.

Aktualni viceprvak Rumunjske u velikim je financijskim problemima, igrači mjesecima nisu vidjeli plaću, predsjednik je podnio ostavku, a za njim se poveo i trener.

"Morat ćemo skupiti novac za put u Split", čulo se iz tabora momčadi iz Urzicenija netom nakon ždrijeba, a danas se u rumunjskim medijima pojavila i prvi put informacija kako bi Unirea mogla odustati od igranja utakmica sa Splićanima.

Jedini spas da se to ne dogodi jest prodaja petorice glavnih igrača, ali onda bi im se i šanse protiv Bijelih drastično smanjile. Kako piše Prosport.ro, predsjednik kluba Buscaru u sve je većim privatnim dugovima koji su se odrazili i na Unireju, i ukoliko proda Galamaza, Bilascua, Arlauskisa, Brandana i Marinescua, dobio bi na vremenu dok sumanuto traga za novim ulagačem, koji bi uložio vlastiti kapital i spasio klub.

Predsjednik Steaue nanjušio priliku: Dug od Unirejina gazde želi pretvoriti u pojačanja za svoju momčad

Situaciju dodatno otežava i činjenica da je Buscaru dužan tri milijuna eura kontroverznom predsjedniku Steuaue Gigiju Becaliju, koje bi ovaj vrlo rado volio vratiti "otimanjem" ponajboljih nogometaša Unireje, u prvom redu gore navedene petorice, odnosno Georgea Galamaza čija je vrijednost procijenjena na milijun eura.

Nisu nijednom zabili u pet utakmica, ali "teško je pričati o nogometu kad ne znate što će biti sutra"

Rony Levy vodio je momčad i u subotnjem porazu od novopečenog prvoligaša, a premda njegova momčad nije zabila niti jedan gol (!) u pet službenih ovosezonskih utakmica, priznaje kako mu trenutno nije do nogometa:

"Teško je pričati o utakmicama u trenucima kad ne znate što će biti sutra. Ovo zbilja nije normalno, svi se bave samo financijskim problemima, atmosfera u momčadi je vrlo loša. Sreća nas je iznevjerila, ovo je jedna vrlo tužna priča", rekao je Levy.

Pročitajte više