Ovo je lopta kojom će se igrati na Europskom prvenstvu 2024.

Foto: Profimedia

UEFA je objavila kako izgleda lopta kojom će se igrati na Europskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj. Lopta marke adidas nosi ime Fussballliebe, što u prijevodu znači "ljubav prema nogometu". Loptu će svatko moći kupiti po cijeni od 150 eura, objavljeno je na službenoj stranici proizvođača.

"UEFA-ino Europsko prvenstvo predstavlja vrhunac natjecanja europskih nacionalnih momčadi. Predani smo tome da svaki aspekt, od terena do opreme, bude najviše kvalitete. Kao i uvijek, uvjereni smo da će adidasova lopta Fussballliebe označiti još jedan korak u našoj zajedničkoj predanosti izvrsnosti", izjavio je legendarni hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban, koji sada radi kao tehnički direktor UEFA-e.

Europsko prvenstvo u Njemačkoj bit će 17. izdanje ovoga natjecanja. Održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja u deset gradova: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu.

Hrvatska još nije osigurala plasman na Europsko prvenstvo

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija još nije osigurala plasman na Euro. Momčad izbornika Zlatka Dalića u subotu igra protiv Latvije u Rigi, a zatim u utorak, 21. studenog, protiv Armenije na Maksimiru.

Nakon što je u listopadu izgubila u utakmicama protiv Turske (0:1 u Osijeku) i Walesa (1:2 u Cardiffu), Hrvatska u nastavku kvalifikacijskog ciklusa ne ovisi sama o sebi. Sada je trećeplasirana u kvalifikacijskoj grupi D, što znači da joj prijete dodatne kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo. Isto tako, Hrvatska i dalje može biti osvajačica skupine. 

Da bi kao pobjednica skupine izborila Europsko prvenstvo, mora se poklopiti nekoliko stvari. Osnovni uvjet je da Hrvatska u utakmicama s Latvijom i Armenijom osvoji šest bodova, a zatim da Turska izgubi od Walesa te da Wales ne pobijedi Armeniju.

Pročitajte više