"Ovo je najbolji Dinamo u posljednjih desetak godina"

SUBOTNJA predstava Dinama u Osijeku oduševila je "modre" navijače, a posebno trenera Krunu Jurčića koji je s pomlađenim sastavom potopio dosad neporaženog domaćina sa 4:0 već nakon pola sata igre.

> Dinamovi klinci posramili Osječane: Briljirali Tomečak i Šitum

> Čop pogotkom presudio Lučkom, Cibalia u sudačkoj nadoknadi otkinula bod Karlovcu

"Ponosan sam na svoju momčad. Napravio sam rotaciju i odmorio dva-tri ključna igrača. Oni koji su dobili priliku, iskoristili su je, reagirali su fenomenalno i pokazali kako na njih mogu računati", rekao je Jurčić nakon utakmice. Dva pogotka postigao je Mario Šitum, a briljirao je Ivan Tomečak s pogotkom i dvije asistencije.

"Jako sam zadovoljan sa Šitumom. Tijekom priprema je pokazao da na njega možemo računati, ali nikoga ne želim posebno isticati. Svi su momci dali svoj obol ovoj pobjedi koja je vrlo važna zbog kreiranja atmosfere uoči uzvrata u Malmou", dodao je Jurčić.

Šitum: Ostao sam bez daha na kraju utakmice

Oduševljenje svojom izvedbom nisu skrivali ni mladi igrači.

"Bilo je stvarno odlično, rasturili smo ih. Ovo mi je do sada najbolja utakmica, ali mogu i moram bolje. Ostao sam na kraju bez daha", rekao je Šitum.

Mateo Kovačić zabio je za konačnih 4:0.

"Sretan sam i zahvaljujem se svima na tome. Cijela ekipa odigrala je odličnu utakmicu, dokazali smo da smo najbolja momčad u Hrvatskoj i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Sada se okrećemo Švedskoj", rekao je Kovačić.

"Dogovorili smo se da ćemo žestoko početi utakmicu i probati što prije doći do gola. Uzeli smo tri boda i nastavili pobjednički niz", rekao je Šime Vrsaljko. Dinamo je u prvih pet kola HNL-a ostvario sve pobjede, a još nisu primili pogodak dok su ih 15 zabili.

Ljubojević: Pregazili su nas

Bivša zvijezda Osijeka Domagoj Vida prvi je put stigao u Gradski vrt u dresu protivnika.

"Očekivali smo i težu utakmicu, ali zasluženo smo pobijedili. Sada idemo u Švedsku po Ligu prvaka", rekao je Vida.

Goran Ljubojević, bivši igrač Dinama, u napadu Osijeka proveo je tek prvo poluvrijeme kada su umjesto njega i mladog Špehara u igru ušli Maglica i Barišić.

"Pregazili su nas! Bili smo nemoćni, nismo bili niti blizu. Ovo je najbolji Dinamo u posljednjih deset-petnaest godina. Nikada nisu bili ovako jaki, svaka im čast", rekao je Ljubojević.

Pročitajte više