Euro 2020

Ovo je najbolji sastav Eura. UEFA je izostavila najvećeg u povijesti natjecanja

Foto: Marvin Guengoer/GES/picture-alliance/dpa/AP Images

UEFA je na službenoj stranici objavila najbolji sastav Europskog prvenstva, u kojem dominiraju igrači iz Italije, koja je osvojila trofej.

Čak pet igrača dolazi iz reprezentacije koja je na Wembleyju u finalu nakon penala pobijedila domaćina Englesku. To su Gianluigi Donnarumma, Leonardo Bonucci, Leonardo Spinazzola, Jorginho i Federico Chiesa.

Osam igrača iz najbolje postave igralo finale

Tri igrača u najboljem sastavu stižu iz Engleske. U obrani su Harry Maguire i Kyle Walker, dok je u napadu Raheem Sterling.

Preostale tri pozicije zauzeli su Romelu Lukaku iz Belgije, Pedri iz Španjolske i Pierre-Emile Hojbjerg iz Danske.

Bez rekordera i najboljeg strijelca

Interesantno je da u sastavu nema najboljeg strijelca ovog Eura i najboljeg strijelca u povijesti Europskih prvenstava Cristiana Ronalda. 

On je u četiri utakmice na posljednjem turniru zabio pet golova, koliko i Čeh Patrik Schick, ali Portugalac je imao jednu asistenciju i odigrao je manje minuta. Ofenzivac Juventusa je s tih pet golova došao do brojke od 14 golova na europskim prvenstvima, što je rekord natjecanja.

Ovo je najbolji sastav, a postavljen je u formaciju 4-3-3:  Donnarumma; Walker, Bonucci, Maguire, Spinazzola; Hojbjerg, Jorginho, Pedri; Chiesa, Sterling, Lukaku.

Pročitajte više