OI TOKIO

Ovo je najskuplja momčad Igara. Olmo i Španjolci dominiraju

Foto: EPA

NAJSKUPLJA postava Olimpijskih igara u Tokiju vrijedi 497 milijuna eura, objavio je Transfermarkt, a u njoj se nalazi i bivši nogometaš Dinamo Zagreba Dani Olmo.

Danas su odigrane prve nogometne utakmice na Olimpijskim igrama u Tokiju, a jedno od iznenađenja priredila je Španjolska, koja je kao veliki favorit u 1. kolu skupine C remizirala s Egiptom (0:0).

Španjolska ima uvjerljivo najskuplju momčad, ali je kiksala na otvaranju

Upravo je Španjolska najskuplja momčad na Igrama, a vrijednost njenog rostera iznosi čak 563 milijuna eura. Čak sedam igrača ove reprezentacije ima svoje mjesto u najskupljoj momčadi natjecanja.

Na golu je Unai Simon iz Athletic Bilbaoa (20 milijuna eura), dok su u obrani Pau Torres iz Villarreala (50 milijuna eura) i Marc Cucurella iz Getafea (20 milijuna eura).

Pet igrača iz španjolske reprezentacije igralo je polufinale Eura

Na mjestu zadnjeg veznog nalazi se Mikel Merino iz Espanyola (40 milijuna eura), dok su ispred njega Mikel Oyarzabal iz Real Sociedada (70 milijuna eura), Pedri iz Barcelone (80 milijuna eura) i Dani Olmo iz RB Leipziga (50 milijuna eura).

Simon, Torres, Oyarzabal, Pedri i Olmo su igrali za Španjolsku i na Euru, gdje su ispali od Italije u polufinalu nakon penala. To dovoljno govori o snazi španjolske olimpijske momčadi.

Brazilci su drugi na listi najskupljih

Preostale četiri pozicije u najskupljem sastavu Igara čine brazilski napadač Richarlison iz Evertona (55 milijuna eura), veznjak Obale Bjelokosti iz Milana Franck Kessie (55 milijuna eura), njemački desni bek iz Bayer Leverkusena Benjamin Henrichs (12 milijuna eura) i brazilski stoper Diego Carlos iz Seville (45 milijuna eura).

Na listi najskupljih reprezentacija drugo mjesto zauzima Brazil, čija je momčad teška 363 milijuna eura, što je za 200 milijuna eura jeftinije od španjolske reprezentacije na Igrama.

Pročitajte više