OVO JE NAJVAŽNIJA SLIKA OLIMPIJSKIH IGARA Sami zaključite zašto

FOTO: AFP

ZAPALILA je internet i društvene mreže, fotografija čija je veličina u njenoj jednostavnosti i tome što, kako fraza kaže, govori više od tisuću riječi.

Bojan Bogdanović, Hrvat iz Mostara i Bogdan Bogdanović, Srbin iz Beograda, predvodili su reprezentacije Hrvatske i Srbije u njihovom susretu u četvrtfinalu Olimpijskih Igara u Rio de Janeiru.
 
Dva Bogdanovića dijele tri godine razlike starosti, par stotina kilometara udaljenosti mjesta njihovog rođenja i života, ali ih, osim gastarbajterske sudbine (desetak dana dijelili su isti klub Fenerbahče) koja je zajednički usud ljudi što toliko vole Hrvatsku i Srbiju da gledaju kako će od njih pobjeći, spaja podneblje, jezik, kultura ili nekultura kako vam drago, te naravno, kako nam slika vrijednija od tisuću riječi kaže - isto prezime.
 
 
Razlike između naroda koje njih dvojica na Igrama predstavljaju tako su se se jednom jedinom fotografijom poništile, a svi prijepori, sukobi i ratovi između Hrvata i Srba postali besmisleni. 
 
Uostalom, bolje će nam o povijesti naših bolesti reći stranci iz "kulturnog svijeta", pa je tako australski komentator tijekom prijenosa utakmice Hrvatske i Srbije rekao: 
 
"Svi imaju ista imena, ali nemojte im to ni slučajno reći."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.