"Ovo je naša najbolja utakmica, u nedjelju rušimo i Graz!"

"LJUDI moji, ovo je nevjerojatno. Što se ovdje igra, finale Lige prvaka?", pitao je netko u šali dok je publika u Ledenoj dvorani na nogama pljeskala svojim Medvjedima. Plavi na ledu su jednakim žarom uzvraćali i slavili drugu pobjedu nad KAC-om, aktualnim prvakom lige. Nakon što je u nedjelju svladao Klagenfurt, Medveščak je danas ponovio uspjeh i sa 4:1 ispratio Austrijance iz Zagreba.



"Puno toga ovisi o obrani. Danas je ona odlično funkcionirala i donijela nam pobjedu. Ova pobjeda nam mnogo znači, ovo je najbolja naša utakmica u sezoni", rekao je Marko Lovrenčić nakon utakmice.

Trener KAC-a Emanuel Viveiros uspio je u Austriji svladati Medveščak 7:0, ali je nakon toga u pet dana dva puta potpisao kapitulaciju.

"Atmosfera je bila sjajna, uzbudljivo je igrati pred ovakvom publikom. I nama je puno ljepše nastupiti u atmosferi kao što je u Ledenoj. Na trenutke smo igrali dobro, a na trenutke jako slabo. Zagreb je odlična momčad, no mi smo nekoliko puta odigrali sasvim glupo", priznao je Viverios.

Na to se nadovezao Enio Sacilotto.

"Mi smo bili glupi u prošloj utakmici. Danas smo imali sreće da smo zabili krajem trećina. U drugoj dionici smo se previše otvorili, to nismo trebali učiniti, ali Kristan nas je spasio. Zadnjih pet minuta je imao problema s opremom, no sve je dobro završilo i sretan sam", izjavio je trener Medveščaka.

Je li ovo najbolja utakmica Medveščaka ove sezone?

Ne znam, sve što mogu reći je da sam sretan što smo dobili. Bilo je trenutaka kad smo igrali dobro, a u nekima smo bili loši. Želimo li pobjeđivati, moramo igrati dobro svih 60 minuta, konstantno držati ritam. Niste li konstantni, gubit ćete utakmice 4:2 ili 4:3 kao što smo mi gubili neke ove sezone, a ako igrate dobro svih 60 minuta tada ćete slaviti tim rezultatima. Moram ponovo pohvaliti publiku, zaista su nevjerojatni. Svim prijateljima pričam o publici u Zagrebu, ovo su najbolji navijači na svijetu", misli Sacilotto.

Sacilotto je sa sobom pred novinare poveo mladog Mislava Blagusa za kojega je imao samo riječi hvale. Trener Medveščaka kaže da je jako ponosan što takvog igrača ima u momčadi.

"Dobro smo otvorili utakmicu, držali smo se dogovora za razliku od prošlog susreta. Sretan sam što mogu igrati ovdje, publika je sjajna i mogu obećati da ću i ubuduće davati sve od sebe. U nedjelju rušimo i Graz", uvjeren je Blagus.

Dodajmo da su danas u Ledenoj dvorani predsjednici hokejaških saveza Hrvatske i BiH, Nikola Švigir i Haris Muhić potpisali sporazum o međusobnoj suradnji dvaju saveza.

Pročitajte više