Ovo su najtraženiji napadači u Europi. Svi će biti prodani na ljeto

Foto: EPA-EFE

BROJNI europski klubovi, među koje spadaju i oni najjači, u ljetnom prijelaznom roku tražit će nove napadače. Glavni kandidati su Manchester United i Bayern koji su ove sezone našli prijelazna rješenja, a na ljeto će tražiti igrača s kojim će ozbiljno računati u budućnosti.

Arsenal je doveo Gabriela Jesusa, ima i Nketiaha, ali Mikel Arteta želi jednog kapitalca, igrača koji bi mu jamčio golove, i na Emiratesu su već sastavili popis potencijalnih kandidata. Isto vrijedi i za Chelsea koji se već par sezona pati s napadačima.

Njih je dosad bilo uglavnom malo na tržištu ili su bili jako, jako skupi, ali ovog ljeta će niz fantastičnih napadača tražiti nove klubove i inzistirat će na transferima. Među njima su neke stare zvijezde, ali i neki vrlo mladi i zanimljivi igrači.

Harry Kane (29, Tottenham)

Moguće destinacije: Manchester United, Bayern

O Kaneovoj budućnosti priča se i piše svakog ljeta, ali je kapetan engleske reprezentacije svih ovih godina ostao u Tottenhamu. Prije dvije godine bio je nadomak Manchester Cityja, ali ga je Tottenham odbio prodati, no ovog ljeta neće imati izbora.

Kane u lipnju ulazi u zadnju godinu ugovora, novi ne želi potpisati i Daniel Levy će biti prisiljen prodati ga kako ga 2024. ne bi izgubio bez odštete. Glavni kandidat je Manchester United, a Erik Ten Hag ga navodno silno želi i United bi ga mogao dovesti za oko 160 milijuna eura.

Zainteresiran je i Bayern kojemu je to puno previše novca, ali jasno je da bi Kane izvan Premier lige išao za puno manji iznos. Bavarci također traže dugoročno rješenje u špici i engleski reprezentativac im je navodno jako zanimljiv.

Victor Osimhen (24, Napoli)

Moguće destinacije: Arsenal, Chelsea, Manchester United, PSG

Zastrašujući Nigerijac bit će ovog ljeta najtraženiji igrač. Osimhen je trenutačno vodeći strijelac Serie A s 19 golova, a ukupno ih je ove sezone u 28 nastupa zabio 23 uz pet asistencija. Zvijezda Napolija je statistički jedan od najubojitijih napadača u Europi, a velika želja mu je igrati u Engleskoj.

Arsenal, Chelsea i Manchester United vodit će glavnu riječ oko njegova transfera, za što će Napoli tražiti navodno najmanje 110 milijuna eura i lako je moguće da nakon licitacije Osimhen postane najskuplji igrač u povijesti Premier lige.

No, za njega je jako zainteresiran i PSG koji će najvjerojatnije ostati bez Messija i Neymara te se okreće mladim igračima oko kojih želi raditi momčad za naredne sezone. Upravo je Osimhen jedan od likova oko kojih bi trebao nastati novi PSG.

Goncalo Ramos (21, Benfica)

Moguće destinacije: Manchester United, Newcastle, PSG

Ramos je bio sjajan na Svjetskom prvenstvu, ali u dresu Benfice, u kojem je ove sezone zabio 23 gola u 35 utakmica. On je na popisu jako puno klubova koji će za njega morati platiti između 100 i 120 milijuna eura. Kad je Benfica u pitanju, popusta nema, a to je najbolje osjetio Chelsea pri transferu Enza Fernandeza.

Newcastle ga motri već duže vrijeme i vidi ga kao idealnog partnera Alexanderu Isaku koji je ove sezone imao dosta problema s ozljedama. Propadne li mu transfer Osimhena, u utrku za Portugalca uključit će se i PSG.

Christopher Nkunku (25, RB Leipzig)

Moguća destinacija: Chelsea

Francuz je navodno već sve dogovorio s Chelseajem koji će platiti njegovu odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura i zato je popis zainteresiranih klubova jako kratak. No, nije nemoguće da se netko uključi u zadnji trenutak i pokvari Chelseaju posao kao što je on učinio Arsenalu oko Mudrika.

Nkunku je iz vezne linije s vremenom završio u napadu u kojem je ove sezone u 27 nastupa zabio 17 golova uz pet asistencija i, iako nije klasični napadač, može svakoj momčadi donijeti puno opcija u napadu, a to je baš ono što Chelseaju nedostaje.

Jonathan David (23, Lille)

Moguće destinacije: Arsenal, Aston Villa, Manchester United, Newcastle, Tottenham

Sjajni kanadski reprezentativac već je nekoliko puta rekao da bi želio na ljeto promijeniti klub, što mu neće biti teško s obzirom na to da je trenutačno izjednačen s Kylianom Mbappeom na ljestvici najboljih strijelaca Ligue 1 s 19 golova.

Arsenal ga prati već nekoliko sezona, ali David trenutačno nije prvi na listi Artetinih želja, već više kao plan B. To vrijedi i za Manchester United, dok će Newcastle i Tottenham po njega krenuti ako ostanu bez sadašnjih napadača ili ne uspiju ostvariti druge transfere.

Cijena će biti paprena. Prema nekim informacijama, Lille će za njega tražiti čak 100 milijuna eura iako je realnije da će za njega dobiti između 70 i 90 milijuna eura. Aston Villa je jako zainteresirana.

Folarin Balogun, (21, Arsenal)

Moguća destinacija: Milan

Balogun je ove sezone iz Arsenala na posudbi u Remisu u kojem je u 28 nastupa zabio 17 golova. Njegov transfer ovisit će o tome hoće li ga Arsenal zadržati ili će krenuti po nekog kapitalca. Reims neće imati novca da ga otkupi od Arsenala, ali to bi mogao učiniti Milan ako ga Arteta otpiše.

Randal Kolo Muani (24, Eintracht)

Moguće destinacije: Manchester United, Bayern

Francuski reprezentativac, koji je u 121. minuti finala SP-a promašio zicer za naslov, trenutačno je četvrti najbolji strijelac Bundeslige s 11 golova i čak deset asistencija. U 34 utakmice u svim natjecanjima zabio je 16 golova.

ESPN piše da će Eintracht za 24-godišnjaka tražiti čak 120 milijuna eura, koliko će očito biti cijena za koju će se ovog ljeta moći kupiti pravi napadač. O njemu razmišlja i Bayern koji ga jako dobro poznaje iz Bundeslige.

Marcus Thuram (25, Borussia Mönchengladbach)

Moguće destinacije: Arsenal, Chelsea, Manchester United Newcastle, Tottenham

Thuram bi mogao biti najveća "krađa" ljetnog prijelaznog roka budući da mu 30. lipnja istječe ugovor i neće potpisati novi. Thurama se može dobiti potpuno besplatno, a ove sezone je u 25 utakmica zabio 14 golova uz četiri asistencije.

Njega se često povezivalo s izlaznim transferom, ali do njega nije došlo. Sin Liliana Thurama također želi igrati u Premier ligi, a za njega je zainteresirano doslovno pola Premier lige ili barem oni klubovi koji traže napadače.

Pročitajte više