Bruno Marić izvadio je i pištolj! "Napali su nas kao vikinzi! Kriva je bivša uprava Hajduka"

Foto: Hina, PIxsell / M. Lukunić / Dalmatinski portal 

BRUNO MARIĆ nakon napada maskiranih huligana u restoranu u Stobreču nije teže ozlijeđen. Primio je udarce u glavu i tijelo te zatražio pomoć na Hitnom kirurškom prijemu u Splitu. Bolnicu je napustio oko 19 sati, nakon obavljenih snimanja. Kako doznaje naš reporter na licu mjesta, Marić je odbio hospitalizaciju. 

Nogometni sudac kazao je da su ga napali pripadnici Torcide koji su nosili boksere i šipke. Jednog od napadača policija je privela, riječ je o 26-godišnjaku koji je policiji poznat po navijačkim neredima. 

Kako doznajemo, Bruno Marić u trenutku napada kod sebe je nosio pištolj. Nije ga upotrijebio. U Split je došao povodom ročišta zbog tužbe koju je podignuo protiv jednog internetskog portala.

Gredelj: Marić se boji kad dolazi u Spliz i zato nosi pištolj 

S Marićem u društvu tijekom napada bio je i odvjetnik Vladimir Gredelj s kojim smo stupili u kontakt nakon napada. 

"Ovo je bio klasični pokušaj ubojstva. Srušili su ga na pod. Prvi put u životu vozim se kroz Split pod pratnjom policije. To je žalosno. To je grad koji volim, a ovo je strašna situacija. Napali su nas kao da su vikinzi, naoružani silnom mržnjom. Šokiran sam. Ako su to htjeli izazvati, zaista su uspjeli. Nadam se da će ovo biti alarm za institucije. Vijest dana nije da je Bruno Marić napadnut, već da su za to također odgovorni članovi bivše uprave Hajduka. Napadači na Brunu Marića nisu postali napadači sami od sebe. Ta mržnja bildala se preko bivše uprave. Ta uprava, uostalom, kazala je da Bruno Marić neće živ izaći iz Splita", u dahu nam je rekao Gredelj i podsjetio na derbi Hajduka i Dinama prošle godine, kada su Marića nakon derbija zaštitari štitili od navijača i bijesnih članova Hajdukove uprave.

 

Ljubo Pavasović-Visković kazao je Mariću nakon utakmice da neće živ izaći iz Splita. Marić je povodom incidenta sazvao press konferenciju te pokazao sms poruke u kojima mu se prijeti smrću.

"Više nikada neću suditi derbi Hajduka i Dinama", kazao nam je tada. 

Najavio je i da će kazneno prijaviti Pavasovića-Viskovića, koji se opravdao riječima da je Marića samo želio upozoriti na atmosferu koja vlada u Splitu zbog njegovog suđenja. 

 

Gredelj je potvrdio da je Bruno Marić u momentu napada nosio vatreno oružje. 

"Split je grad u kojem se on ne osjeća sigurno i zato nosi pištolj", kazao je Gredelj. 

Izuzetno zanimljiv komentar nakon incidenta Index je dobio od bivših čelnika Hajduka, Marina Brbića i Ljube Pavasovića-Viskovića, koji su posvjedočili da Marić od njih sudskim putem traži "abnormalne iznose novca" zbog pretrpljenih duševnih boli u derbiju...

 

>>> Bruno Marić: Više nikada neću suditi derbi! Prijete meni i mojoj djeci 

 

Pročitajte više