LIGE PETICE

Kad pogledate što radi Inzaghi bit će vam jasno zašto je Lazio najveći europski hit

Foto: EPA / Getty Images / Guliver Image

LAZIO igra najbolju sezonu u klupskoj povijesti. Čak i bolju od one 1999./2000., kada je osvojio svoj drugi, posljednji Scudetto.

Rimljani nakon 26 odigranih utakmica imaju samo bod manje od vodećeg prvaka Juventusa, koji su dva puta pobijedili u 15 dana te mu uzeli trofej talijanskog Superkupa.

Imaju sjajan niz od 21 utakmice bez poraza (17 pobjeda i četiri remija), a uz uvjerljivo najboljeg strijelca lige Cira Immobilea (27 golova) te najboljeg asistenta lige Luisa Alberta (12 asistencija) najveća moć Lazija je - trener Simone Inzaghi. 

Embed from Getty Images

Tijekom dobre igračke karijere vječno je bio u sjeni brata Filippa Inzaghija, ali je to preokrenuo u trenerskoj karijeri i sada pokušava napraviti čudo i prekinuti osmogodišnju dominaciju Juventusa. 

Koliko je Inzaghi dobar trener govori i sljedeći podatak. Ove sezone su nakon njegovih 13 zamjena igrači s klupe donijeli devet golova i šest asistencija. Felipe Caicedo je tako zabio četiri gola, Danilo Cataldi dva, a Bobby Adekanye, Bastos i Sergej Milinković-Savić po jedan.

Također, tu je i pet asistencija, a upisali su ih po ulasku s klupe Marco Parolo, Jony, Luis Alberto, Joaquin Correa i Jordan Lukaku. 
Embed from Getty Images

Zanimljivo, nakon što je u prvom dijelu sezone srušio Juventus 3:1 u Rimu, Lazio će gostovati kod talijanskog prvaka u 34. kolu, što bi mogao biti direktni dvoboj za 20 godina čekani Scudetto.  

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više