Ovo je reprezentacija koja može osvojiti zlato. Očekujem još pobjeda

Foto: Epa

NOGOMETAŠI Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva svladavši u četvrtfinalu Brazil nakon jedanaesteraca 4:2 (1:1, 0:0) te će u polufinalu igrati protiv Argentine. Nakon regularnog dijela bilo je 0:0, a nakon produžetaka 1:1. Brazil je poveo golom Neymara (105+1), a izjednačio je Bruno Petković u 117. minuti.

U raspucavanju penala junak utakmice Dominik Livaković je obranio udarac Rodryga, a Marquinhos je pogodio vratnicu, dok su za Hrvatsku pogađali Vlašić, Oršić, Majer i Modrić.  Nevjerojatnu dramu za Index je komentirao Zlatko Vujović. 

Ovakvo iznenađenje nisam mogao ni sanjati. Brazilci su imali posjed i više prilika, ali mi nismo gubili vjeru i samopouzdanje. Nakon 1:0 smo imali petnaest minuta za povratak i nastavili smo dalje. Gol smo dali uz malo sreće, ali treba ju i zaslužiti. Nevjerojatno smo krenuli u utakmicu.

Juranovića nikad nisam gledao u boljem izdanju

Čak smo napali Brazilce. Igrači su se strašno istrošili. Bilo je par igrača koji su dali sve od sebe, ali Josipa Juranovića nikad nisam vidio u boljem izdanju. On ima strahovitu urođenu brzinu i svakoga može sustići. Kad je igrao u Hajduku, igračima koje je čuvao je mogao davati pet-šest metara prednosti i svejedno bi ih stizao. Interesiralo me kako će protiv Viniciusa. 

Odmah se odlično postavio prema igraču tih karakteristika. Nije stajao prsima prema njemu nego bočno, znao je da Vinicius braniče može lomiti u obje strane, lažnjacima... Strahovito je napredovao u igri. Više mu se lopta ne odbija od noge. 

Nema onih vođenja lopte do korner-linije u svakom napadu pa centaršuteva napamet. On sad ulazi u sredinu terena, daje točne lopte. To mu je sve dao rad. Netko ga je od trenera očito usmjerio. Dobio je veliku mirnoću, kada prima visoke lopte od stopera ili beka na drugoj strani, štopa ih jako pametno i mirno.

Više nema samo brzinu nego i druge kvalitete. Ne čudi me što ga navodno traži puno klubova i mislim da u siječnju odlazi iz Celtica. Mislim da je od naših igrača on najveće iznenađenje i jedan koji je ostvario najveći napredak. 

Ovo je reprezentacija koja može osvojiti zlato

Obrana je bila fenomenalna. Zasluženo idemo dalje. Još nismo završili sa Svjetskim prvenstvom, sad je sve moguće. Ovo je reprezentacija koja može osvojiti zlato jer je sad puna samopouzdanja. Vidi se da je to ekipa koja igra godinama, s igračima koji se poznaju u dušu.

Očekujem još dobrih rezultata i pobjeda na ovom turniru. Protiv Brazila nitko nije igrao dobro kao Hrvatska. U polufinalu smo s Argentinom, na papiru djeluje slabije od Brazila, ali tu se krije opasnost. Ima Messija koji u svakom trenutku može napraviti čudo i igra slično kao Brazil. 

Međutim, tko je jači po imenima, ne znači ništa. Vidjeli smo to dovoljno puta na ovom Svjetskom prvenstvu. Ne dobivaš utakmice jer si favorit na papiru. Sve ekipe koje su ostale su prilično izjednačene, potrebno ti je i malo sreće i svašta je moguće.

Pročitajte više