Ovo je vjerojatni sastav Hrvatske za utakmicu s Walesom na rasprodanom Poljudu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA od 20:45 na rasprodanom Poljudu utakmicom protiv Walesa otvara kvalifikacije za Euro koji se održava iduće godine. To je Hrvatskoj prva utakmica nakon što je u prosincu osvojila broncu na SP-u. Zlatko Dalić je tijekom jučerašnjeg dana prelomio i odlučio da će na teren poslati, ako ne bude nikakvih iznenađenja, sljedeći sastav.

Hrvatska, sedma na FIFA-inoj tablici, čiju momčad Transfermarkt procjenjuje na 363.5 milijuna eura, dočekuje Wales. Splitski gosti su 28. na svijetu, a prema spomenutom izvoru, momčad im vrijedi 146.3 milijuna eura.

Hrvatska je veliki favorit za odlazak na Euro

U kvalifikacijskoj skupini D, uz Hrvatsku i Wales, još su Armenija i Turska, koje igraju danas od 18 sati, te Latvija. Hrvatska tri dana nakon Walesa gostuje u Turskoj. Dalićevi izabranici su favoriti za prolazak na Euro, a prema analitičarima, imaju 94.1 posto šanse za osvajanje jednog od prva dva mjesta.

Oba izravno vode na Euro u Njemačkoj iduće godine. Čak i da Hrvatska ne bude među prve dvije reprezentacije u skupini, zahvaljujući plasmanu na Final Four Lige nacija 2022./2023., ima zagarantirano mjesto u dodatnim kvalifikacijama. Prijenos utakmice protiv Walesa možete gledati na Novoj TV.

Pročitajte više