Ovo nije bio nogomet! Šutalo i Mihajličenko? Nevjerojatno što ti momci rade...

DINAMO je izgubio od kosovskog kluba Ballkanija 2:0 u Prištini u utakmici drugog kola skupine C Konferencijske lige. Momčad Sergeja Jakirovića odigrala je jednu od najlošijih europskih utakmica Dinama u povijesti. Golove su za domaću momčad zabili Kryeziu u 44. te Hamidi u 83. minuti.

Ne pamtimo kad je hrvatski prvak odigrao ovako loše u Europi, posebno kad uzmemo u obzir renome protivnika koji pripada zadnjem ešalonu europskog nogometa. Modri protiv jedne takve momčadi nisu u 90 minuta napravili niti jednu polušansu, a pristup igrača Sergeja Jakirovića bio je sramotan. Jednu od najvećih blamaža u povijesti Dinama za Index je komentirao Ilija Lončarević. 

Ne znam što smo gledali, ali znam da nismo Dinamo i da ovo nije bio nogomet

Ne znam što smo gledali, ali nisam siguran da smo gledali Dinamo. Kao ni da smo gledali nogomet. Ovo nije sličilo na Dinamo. Ovo nije sličilo ni na šta. Ne znam zbog čega je momčad Dinama nakon neuvjerljivog derbija u samo par dana ovako potonula. Pa to su isti igrači koji su i do sada igrali u Dinamu.

Ne mogu shvatiti da su igrači toliko mentalno pali, da su toliko izgubili vjeru u sebe i da su ostali bez samopouzdanja. Pa nositi dres Dinama nije ne znam kakav teret ili Sizifov posao da su se toliko uplašili. Trebali su samo izaći na teren i pokazati gard. 

Nije mi jasno otkud strah i takav mentalni pad, pa ovo nije Sizifov posao, već nogomet

Ne mogu shvatiti što se dogodilo. Kad gledam ovo, nisam siguran jesu li ti momci zaslužili igrati za Dinamo, ali opet, mislim se, pa već su igrali, nitko od njih nije debitirao pa mi zato nije ništa jasno otkud toliki strah. Ili je to u pitanju ili je Dinamo podcijenio protivnika.

Drugog objašnjenja nemam. Kao da je na teren izašla neka meni nepoznata grupa ljudi i pokušala je igrati nešto slično nogometu. Bez energije, bez pristupa, s kritičnim nedostatkom koncentracije i neorganizacijom koja je vodila u totalnu nesuvislost. 

Ne mogu objasniti da Dinamo u 90 minuta protiv ovakvog protivnika nije stvorio niti jednu polušansu. Ne šansu, nego ni polušansu. A ono što je najbolnije, Ballkani je igrao hrabro i borbeno, ali nije napravio niti jedan grublji faul pa da se igrači Dinama mogu pravdati da im se nije dozvolilo igrati. Tuga.

Šutalo i Mihajličenko... Nevjerojatno

Baš kao i u Splitu Boško Šutalo je napravio nekoliko tragikomičnih grešaka. Ne znam priča li trener s igračima, ispravlja li im pogreške, ali nejasno mi je kako Šutalo može u dvije utakmice dva puta bez ikakvog rezona izaći naprijed i ostaviti ogromnu rupu iza sebe. Ne znam kako je moguće da mu nitko ne kaže da se mora bolje postavljati i da mu nitko ne ukazuje na dječje pogreške koje radi. 

Što se tiče Mihajličenka, kad je došao, pitao sam neke svoje prijatelje tko je taj, nisam nikad čuo za njega. Rekli su mi da je dobar, da je igrao u Europi. Mislim, u redu, ali ako je tako igrao kao što igra sad za Dinamo, onda mi tek ništa nije jasno. Jer ovo je katastrofa.

Jakirović mora natjerati momčad da ovo zaboravi jer se inače Dinamu ne piše dobro

No, nema smisla nabrajati greške svakog igrača. Kao što ne želim ni prozivati Jakirovića. Samo kažem da ne mogu objasniti kako je momčad u tako kratko vrijeme mogla toliko mentalno pasti. Ne mogu reći ni da sam ljut, samo mi je kao dinamovcu sve ovo bilo jako tužno gledati i jako sam žalostan. 

Koliko god glupo zvučalo, ovo sad treba zaboraviti. Treba pokušati zaboraviti jer kukanjem nećemo dobiti ništa. Ne znam kako, ali Jakirović treba trgnuti momčad, treba joj vratiti samopouzdanje i vjeru u sebe. Znam da se momčad neće moći vratiti na razinu na kojoj je bila prije dva mjeseca, ali mora barem nešto napraviti jer ovo nije nimalo dobro.

Pročitajte više