Ovo se još nikad nije dogodilo u NBA-u. Uoči zadnjeg dana tri kluba poravnata na vrhu

Foto: Profimedia

SENZACIONALNI poraz Denver Nuggetsa u San Antoniju od Victora Wembanyame i Spursa do maksimuma je zakomplicirao stanje na vrhu Zapadne konferencije NBA lige dan prije kraja osnovnog dijela sezone. Prvi put u povijesti nakon 81 utakmice tri momčadi na vrhu imaju isti omjer.

Denver, Oklahoma City Thunder i Minnesota Timberwolvesi dosad su ostvarili po 56 pobjeda i 25 poraza i tek će u nedjelju, posljednjeg dana sezone, biti poznato kako će se poredati prva tri nositelja za doigravanje. Nitko ne kontrolira samostalno svoju sudbinu i različiti ishodi daju različit poredak.

U sinoćnju su utakmice Nuggetsi ušli s pobjedom više od OKC-a i Minnesote, koji su svladali Milwaukee odnosno Atlantu. U nedjelju će, od 21:30 po našem vremenu, Denver gostovati u Memphisu kod Grizzliesa, Oklahoma City dočekati Dallas Maverickse, a Minnesota Phoenix Sunse.

Koji rasplet kome odgovara?

Ako isti odnos snaga ostane i nakon tih utakmica, odnosno ako svi pobijede ili svi izgube, prvi nositelj Zapada bit će Oklahoma City, drugi Minnesota, a Denver će u obranu naslova s tek treće pozicije.

Denver ima najmanje šanse za prvo mjesto, koje će osvojiti samo ako pobijedi u Memphisu, a oba rivala izgube. Minnesota će biti prva ako uz svoju pobjedu dočeka poraz jednog od konkurenata, ali ne oba. Thunder uz svoju pobjedu navija za pobjedu Denvera ili poraz Minnesote, dok bi obratni rasplet prvo mjesto donio Timberwolvesima.

Ovo će biti poredak Zapada u slučaju pojedinog raspleta:

Ako svi pobijede ili ako svi izgube
1. Oklahoma City

2. Minnesota
3. Denver

Ako Minnesota i Oklahoma City pobijede, a Denver izgubi
1. Minnesota
2. Oklahoma City
3. Denver

Ako Minnesota i Denver pobijede, a Oklahoma City izgubi
1. Minnesota
2. Denver
3. Oklahoma City

Ako Minnesota pobijedi, a Oklahoma City i Denver izgube
1. Minnesota
2. Oklahoma City
3. Denver

Ako Oklahoma City i Denver pobijede, a Minnesota izgubi
1. Oklahoma City
2. Denver
3. Minnesota

Ako Denver pobijedi, a Oklahoma City i Minnesota izgube
1. Denver
2. Minnesota
3. Oklahoma City

Pročitajte više