Ovo što radi Luka Božić Aba liga nikad nije vidjela. Pogledajte nestvarne brojke

Foto: Pixsell/Milan Sabic

KOŠARKAŠI Zadra odigrali su na Badnjak najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone i pred 8500 svojih navijača u dvorani Krešimira Ćosića nokautirali euroligaški Partizan s 84:68 (20:13, 27:21, 16:16, 21:18).

Nevjerojatnu utakmicu je odigrao čudesni Luka Božić. Jedan od najboljih igrača Aba lige bio je na granici novog triple-doublea s 26 koševa, devet skokova i devet asistencija. Božić je nakon prošlog kola bio proglašen igračem kola Aba lige, čak šesti puta ove sezone, a s obzirom na učinak s ove utakmice izgledno je da će biti MVP i 13. kola. Božić je izabran za MVP-a Aba lige prošle sezone, a najveći je favorit i za tekuću. 

Naklonio mu se i Obradović

Kakvu je utakmicu odigrala zvijezda Zadra, najbolje pokazuje naklon najtrofejnijeg europskog trenera svih vremena Željka Obradovića. "Svaka čast, Luka", rekao je trener Partizana nakon susreta. 

Naime, Luka Božić je ove sezone već ostvario dva triple-doublea. Sredinom studenog je u 82:75 pobjedi nad Splitom imao 28 koševa, 14 skokova i deset asistencija, a samo mjesec dana kasnije protiv FMP-a ubacio 28 poena uz 12 skokova i 11 asistencija.

Ovo što radi Luka Božić Aba liga nikad nije vidjela

Samo kolo kasnije, protiv Partizana mu je nedostajao samo po jedan skok i jedan asist. Ono što ove brojke čini posebnim i gotovo pa nestvarnim je činjenica da su se u povijesti Aba lige dosad ostvarila samo četiri takva učinka, a igrač Zadra je vlasnik čak dva.

Aba liga se igra od sezone 2001./2002, a za prve triple-double učinke morali smo čekati do sezone 2009./2010. kad su se dogodila prva dva takva učinka. Tadašnji igrač Širokog Chester Mason protiv Heliosa je imao 12 koševa, 11 skokova i deset asistencija, a igrač Bosne Feliks Kojadinović je protiv Zadra upisao 12 koševa, deset skokova i 12 asistencija. Luka Božić je već sad, na pola sezone, dva puta napravio nešto što se u Aba ligi u 22 godine postojanja dogodilo samo dva puta. 

Pročitajte više