Ovo su detalji zbog kojih je Haliloviću propao transfer u Aris. Grci su bili šokirani

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

GRČKI mediji danas su objavili da je propao transfer Alena Halilovića (26) u tamošnji Aris. Grčki novinari tijekom dana su pisali da Aris nije bio zadovoljan rezultatima Halilovićevog liječničkog pregleda, koji je odradio u Solunu. Uz to, grčka Gazzetta javlja da su se pojavili i financijski problemi u samom dogovoru, ali nije detaljizirala o čemu se radilo. Podsjetimo, Aris je trebao Haliloviću biti 12. klub u karijeri, no sada će kao slobodan igrač morati potražiti novu sredinu. 

Kako bismo doznali detalje koji su presudili u ovom poslu, okrenuli smo se našim grčkim izvorima. Neki od njih nam nisu znali reći što je točno bio problem kod financijskog dijela posla, ali su zato potvrdili da su predstavnici Arisa ostali u nevjerici nakon Halilovićevog testiranja.

Rezultati ergometrije, odnosno mjerenja sposobnosti učinka organa (srca) i srčanog sustava pomoću ergometra, koje se kod nogometaša najčešće izvodi na bicikl-ergometru, bili su ispod svake razine očekivanja. Halilović se pokazao potpuno nespremnim za profesionalni nogomet, navode grčki izvori koji su odlučili ostati anonimni.

Halilović je skoro pa udvostručio zahtjeve

Na drugoj adresi u Grčkoj doznali smo i koji je točno bio problem s financijama. Naime, kako nam je otkrio grčki novinar Johnny Georgopoulos, koji trenutno radi za Insidefutbol.com, ali jako dobro poznaje stanje u grčkom nogometu, Halilovićevi zahtjevi prije i nakon dolaska u Grčku nisu bili jednaki.

"Aris je s Halilovićem prije njegovog dolaska u Grčku imao usmeni dogovor za ugovor na dvije i pol sezone tijekom kojih bi zarađivao 300 tisuća eura. Ipak, Halilović je nakon dolaska u Grčku i slikanja sa šalom Arisa na aerodromu povećao svoje zahtjeve. Tražio je od Arisa 500 tisuća eura godišnje plaće. To je bio prvi veliki problem", rekao nam je Georgopoulos pa dodao:

"Drugi razlog je bila ergometrija. Rezultati su bili jako loši. Aris se od ranije brinuo oko njegovog stanja, pa nakon testa i ranijeg financijskog zahtjeva nije imao ni izbora nego odustati od posla.

Halilović posljednjih sezona nije imao puno minuta gdje god da je bio, pa je Aris od početka znao u što se upušta, ali su se u klubu nadali da će s Halilovićem uspjeti napraviti ono što je OIympiakos napravio s Jamesom Rodriguezom, koji je došao iz Katara kad je bio na dnu, odradio restart i probudio svoj talent, pa sada igra jako dobro. Aris je bio voljan kockati se, ali na kraju se ipak povukao."

Pročitajte više