Ovo su "Hrvatine": Na Platinijevim tribinama formirali slovo U i pobacali baklje u teren!

SKANDAL hrvatskih navijača na Stade de Franceu! Na terenu Michela Platinija, Uefinog poglavara koji nam prijeti izgonom iz nogometne Europe, skupina od 50-ak huligana najprije je kartonima konstruirala slovo U sredinom prvog dijela susreta Francuske i Hrvatske, da bi u nastavku uslijedio pirotehnički festival u kojem je nekoliko baklji doletjelo i na teren. Nažalost, fotografije ili snimke incidenta trenutno nisu dostupne.

Velika je to poruka Platiniju, koji je hrvatskom predsjedniku osobno uručio opomenu pred isključenje iz krovne europske nogometne organizacije. Habitus naših navijača sugerirao je da će za njih takva prijetnja, makar se odnosila na "ugođaj" hrvatskih stadiona, biti crvena krpa.

U francuski nogometni hram stiglo je nešto manje od tisuću hrvatskih navijača, smještenih na južnoj strani stadiona, tik uz korner. Sramotni repertoar započeli su klasičnim ustaškim "popevkama", da bi sredinom poluvremena praktički reprizirali Livorno 2006., kada su tijelima formirali zloglasnu svastiku. Crvenili su se na Stade da Franceu hrvatski novinari, a ponajviše čelnici saveza. Vlatko Marković imat će u sljedećoj šetnji uz Ženevsko jezero o čemu ćaskati sa svojim intimusom Platinijem. Neće to biti nimalo ugodan razgovor, kao što neće biti ugodna potencijalna Uefina kazna. Bit će dobro ostane li samo u novčanom obliku.

Tijekom dana uoči utakmice hrvatski su navijači šetali ulicama Pariza okićeni dresovima, zastavama i šalovima, a nikakvi incidenti nisu zabilježeni.

Pročitajte više