hrvatski nogometaši

Ove hrvatske reprezentativce čekaju veliki transferi. Neki bi mogli biti povijesni

LJETNI prijelazni rok još praktički nije počeo, a potrošene su već stotine milijuna eura i odrađeni neki veliki transferi. Liverpool je 80 milijuna eura platio Darwina Nuneza, City je aktivirao Halandovu klauzulu za 65 milijuna eura i doveo ga na Etihad, a Real Madrid je za 80 milijuna eura kupio Aureliena Tchouamenija.

Tjednima se piše o još nekim potencijalno velikim transferima, a brojni će hrvatski reprezentativci ovog ljeta vrlo vjerojatno promijeniti klubove i otići, uglavnom, u veće od onih u kojima su bili. Hrvatski nogometaši su i ovog ljeta izrazito traženi, a među prvima se prodao Bartol Franjić u Wolfsburg iako on nije u krugu reprezentativaca.

U Dinamu bogat izlog

U Dinamu su trenutačno tri reprezentativca koji bi ovog ljeta mogli biti prodani, a glavni kandidat je Dominik Livaković. Dinamov golman, koji je već u 28. godini, želio bi se okušati u nekoj jačoj ligi. Interes postoji, Livaković bi želio transfer, a Dinamo će ga pustiti ako dobije ponudu od desetak milijuna eura.

Realan je i transfer Luke Ivanušeca. Dinamov veznjak na radaru je brojnih klubova, ali Dinamu se s njegovom prodajom ne žuri nakon transfera Franjića i neće biti popustljiv kad je Ivanušec u pitanju. Mislav Oršić je u siječnju jednom nogom već bio u Burnleyju da bi ga Dinamo nagovorio da ostane do kraja sezone.

Neki engleski klubovi i dalje žele najboljeg Dinamova strijelca iz prošle sezone. Dinamo s njim ima džentlmenski dogovor da će mu omogućiti transfer ako stigne ponuda koja bi zadovoljila i igrača i klub pa bi Oršić mogao otići također za ponudu od desetak milijuna eura.

Brekalo će otići iz Wolfsburga

No puno je reprezentativaca iz inozemnih klubova koji bi ovog ljeta mogli biti prodani. Jedan od njih je Josip Brekalo koji se vratio s posudbe iz Torina u Wolfsburg i za njega postoji interes nekoliko klubova. Zainteresiran je Milan, navodno ga želi i West Ham i teško je očekivati da bi hrvatski krilni napadač mogao sljedeće sezone biti Franjićev suigrač.

Nikola Vlašić je prošlog ljeta otišao u West Ham iz CSKA-a za 40 milijuna eura, ali se nije uspio nametnuti u novom klubu. Englezi bi ga se rado riješili iako ne mogu ni sanjati iznos blizu onoga koji su platili Rusima pa je realnije da će Vlašić na posudbu. Spominje se Torino u kojemu bi igrao kod Ivana Jurića i u kojemu bi bio standardan igrač.

Josip Juranović je odigrao sjajnu sezonu u Celticu, bio je jako dobar i u hrvatskoj reprezentaciji i na meti je nekoliko klubova. Škotski mediji pišu da je za njega zainteresiran Atletico Madrid kojemu Šime Vrsaljko ulazi u zadnju godinu ugovora, a Daniel Wass ima 34 godine. Celtic bi za svojeg igrača tražio oko 15 milijuna eura, što je golemi profit u odnosu na tri milijuna koliko ga je platio.

Gvardiol može postati jedan od najskupljih stopera u povijesti

Svakako najskuplji transfer bio bi onaj Joška Gvardiola koji je nedavno procijenjen kao jedan od najskupljih mladih igrača na svijetu. Leipzig ne želi ovog ljeta prodati svojeg stopera, ali ako dođe neka golema ponuda, Nijemci će popustiti. To bi trebao biti iznos između 70 i 80 milijuna eura što bi Gvardiola učinilo jednim od najskupljih braniča u povijesti.

Njegov kolega iz obrane u reprezentaciji Martin Erlić puno je bliže transferu. Stopera Sassuola na posudbi u Speziji jako želi Freiburg koji je ovog ljeta prodao Nicoa Schlotterbecka Dortmundu za 20 milijuna eura. Nedostaje mu stoper i za Erlića, koji je briljirao u Ligi nacija, spreman je platiti oko deset milijuna eura.

U Premier ligi bi ovog ljeta mogao završiti Duje Ćaleta-Car. Iako je bio standardan u Marseilleu prošle sezone i pomogao mu da dođe do Lige prvaka, Francuzi se žele riješiti Ćaleta-Cara, a zasad su najzainteresiraniji Crystal Palace i Wolverhampton. Igrač ulazi u zadnju godinu ugovora i Marseille će ga pustiti za oko 15 milijuna eura, što Englezima nije preveliki problem platiti.

Pročitajte više