Hrvatska može izbjeći pet najvećih favorita sve do finala

Foto: Hina, Wikipedia

HRVATSKA večeras od 21 sat protiv Španjolske igra utakmicu trećeg kola grupne faze Europskog prvenstva.
 
Hrvatska je uoči posljednje utakmice na milimetar od prolaska dalje, a može završiti na sve tri pozicije koje vode u osminu finala.
 
Prva će biti ako pobijedi Španjolsku, a onda će imati i najlakši ždrijeb - ide na trećeg iz skupine B, E ili F, a to bi mogli biti Slovačka, Island, Portugal, Austrija, Belgija, Švedska ili Irska. Hrvatska bi onda i u potencijalnom četvrtfinalu imala najlakšeg suparnika, boljeg iz okršaja Švicarske i vjerojatno Poljske. 
 
Bolje biti treći nego drugi
 
Za drugo mjesto dovoljan je i bod protiv branitelja naslova, a onda bi Hrvatska išla na Italiju. To je najteži ždrijeb jer nakon Italije slijedi vjerojatno Njemačka, a zatim Francuska ili Engleska. 
 
Hrvatska će biti treća ako izgubi od Španjolske, a Češka pobijedi Tursku i bude imala bolju gol-razliku. U tom slučaju, zanimljivo, Hrvatska bi imala bolji ždrijeb nego kao drugoplasirana jer bi išla na Wales. 
 
Hrvatska može izbjeći prvih pet favorita sve do finala
 
Prvim mjestom Hrvatska bi do finala izbjegla prvih pet favorita turnira - domaćina Francusku, branitelja naslova Španjolsku, svjetskog prvaka Njemačku, Italiju i Englesku, a trećim mjestom četiri favorita jer bi u polufinalu mogla ponovno igrati protiv Španjolaca.
 
 

Pročitajte više