Ovo su najbolji Hrvati vikenda. Modrić na šestom mjestu, a evo tko je ispred svih

Foto: Profimedia

BORNA SOSA odigrao je odlično u porazu 1:2 Stuttgarta kod Schalkea u utakmici 22. kola njemačke Bundeslige. Unatoč negativnom rezultatu svoje momčadi bio je ne samo njen najbolje ocijenjeni igrač, već i po ocjeni SofaScorea i igrač s najboljom ocjenom u konkurenciji svih koji su bili na travnjaku. Bio je i najbolje ocijenjeni Hrvat u susretima koji su igrani prošlog vikenda.

Schalke je poveo u 10. minuti golom Dominicka Drexlera, a na 2:0 povisio je Marius Butler u 40. minuti nakon što je krasno zabio petom nakon impresivnog prodora Rodriga Zalazara po desnom krilu. Prije toga je pretrčao i predriblao Bornu Sosu. Zanimljivo, to je bio jedini put da je Sosa predriblan na utakmici, ali dovoljno za golčinu.

Sosa dobio ocjenu 8.2

Hrvatski reprezentativac je u 63. minuti smanjio na konačnih 2:1, ali krivac za gol je golman domaćih Ralf Fährmann. Lopta koju je Sosa opalio ljevicom s oko 18 metara prvo mu je prošla kroz ruke, a onda i kroz noge. Sosi je to drugi gol sezone i ukupno peti u 100. nastupu za Stuttgart. Za svoj nastup zaslužio je ocjenu 8.2.

Na drugo mjesto s ocjenom 7.7 smjestio se golman Pogona Dante Stipica, a odmah do njega su veznjak Ümraniyespora Antonio Mršić i stoper St. Gallena Matej Maglica s ocjenama 7.5. S ocjenom 7.4 niz nastavljaju Marko Pjaca, Luka Modrić, Josip Stanišić i Domagoj Vida.


 

 

 

Pročitajte više