HRVATSKI NOGOMETAŠI

Ovo su najbolji hrvatski igrači proteklog vikenda. Napadač odigrao skoro savršeno

Foto: Profimedia

ANTONIO ČOLAK je u fantastičnoj formi. Hrvatski napadač ovog je ljeta napustio PAOK i u transferu vrijednom 2.1 milijun eura otišao u Glasgow Rangers, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor uz opciju produljenja na još jednu. Osim što je golovima protiv PSV-a u play-offu Lige prvaka odveo Rangers u elitno natjecanje, 28-godišnji Čolak zabija i u škotskom prvenstvu.

Rangers je u subotu s 4:0 pobijedio Ross County, a dva gola postigao je Čolak. Bio je strijelac drugog i trećeg gola svoje momčadi, odnosno precizan je bio u 39. i 58. minuti. Ukupno je imao tri udarca u okvir i dva pokraj, 33 puta je dotaknuo loptu, imao samo jedno krivo dodavanje (23/24) te ostvario dva ključna dodavanja.

Sve to donijelo mu je ocjenu 9.0 i prvo mjesto u poretku najboljih hrvatskih igrača proteklog vikenda. Otkako je počela sezona, Čolak je u devet utakmica zabio sedam puta i namjestio jedan gol.

Dva golmana u top pet

Drugi na popisu najbolje ocijenjenih je Tomislav Mrkonjić. Ofenzivac rođen u Splitu početkom srpnja napustio je Croatiju iz Zmijavaca i otišao u PEC Zwolle. Za nizozemskog drugoligaša je u četvrtom kolu zabio dva gola u pobjedi 4:2 nad mladim sastavom PSV-a i tako dobio ocjenu 8.2.

U Škotskoj je odličan nastup odradio i Josip Juranović te je ocijenjen s 8.1. Njegov Celtic pobijedio je Dundee United s 9:0 u petom kolu Premiershipa, a hrvatski reprezentativac postigao je šesti gol. Istu ocjenu, 8.0, dobili su golmani Dante Stipica, koji igra za Pogon Szczecin, i Ivor Pandur iz Fortune Sittard.

Pročitajte više