Ovo su najbolji slobodni igrači na nogometnom tržištu

Foto: EPA

PRIJELAZNI rok u najjačim svjetskim ligama je završio. Znači to da klubovi ne smiju više kupovati igrače jedni od drugih sve do zime, ali nije zabranjeno angažirati igrače koji su trenutno bez ugovora. Kao i nakon svakog prijelaznog roka, nekolicina poznatih imena ne može pronaći angažman. Izdvojili smo neke najzanimljivije.

De Gea još bez kluba

Najbolji golman trenutno na tržištu bez ugovora je David de Gea. Dugogodišnji golman Manchester Uniteda ovog ljeta nije produljio ugovor i još uvijek čeka angažman. Vjerojatno će otići u Saudijsku Arabiju. Na stoperskim pozicijama su Axel Tuanzabe i Almamy Traore. Tuanzabe (25) je do ovog ljeta bio igrač Manchester Uniteda, no najčešće je bio po posudbama. Traore (27) je igrao za Monaco, a prošle četiri sezone proveo je u Eintracht Frankfurtu.

Lijevi bek Yairo Moreno (28) kolumbijski je reprezentativac kojem je istekao ugovor s meksičkim klubom Leonom. Po Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura. Desni bek, američki reprezentativac Reggie Cannon (25), igrao je četiri godine za portugalsku Boavistu. Po Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura.

Lingard nije ostao u Premier ligi

Puno poznatija imena su u veznom redu. Donedavnog argentinskog reprezentativca Roberts Pereyru (32) najbolje pamtimo iz Juventusa, gdje je neko vrijeme bio standardan prvotimac. Zaslužio je 15 milijuna eura vrijedan transfer dobrim igrama u Udineseu 2015. godine.

Upravo mu je Udinese bio posljednji klub prije nego što je postao slobodan igrač ovog ljeta. Ima iskustvo iz Premier lige, gdje je igrao za Watford. Moussa Marega (32) bio je ne tako davno zvijezda Porta, no odlučio je prije dvije godine besplatno otići u Al Hilal u Saudijsku Arabiju. Ugovor mu je istekao pa sad traži novi klub.

Engleski veznjak Jesse Lingard (30) igrao je za Nottingham Forest, imao je velik ugovor, no klub mu ga nije produljio. Dugo je Lingard čekao svoju priliku u Manchester Unitedu, ali nije se nikad nametnuo kao standardan član prvog sastava.

Hazard najpoznatije ime

Eden Hazard (32) predvodi napad ove zamišljene postave slobodnih igrača. Belgijanac je otišao iz Reala ovog ljeta, a oprostio se i od belgijske reprezentacije. Nagađalo se da bi mogao u mirovinu, no još uvijek to nije potvrđeno. 

Bez ugovora je i osvajač zlata na Svjetskom prvenstvu Papu Gomez (35). Sevilla mu ovog ljeta nije htjela produljiti ugovor, a nije rekao da se želi još umiroviti. Na kraju, među slobodnim igračima je i španjolski napadač Santi Mina (27), koji je prije četiri godine igrao za Valenciju i vrijedio 30 milijuna eura. Danas vrijedi četiri milijuna i nema klub. Zadnje je igrao u Celti Vigo.

Pročitajte više