Ovo su najubojitiji mladi golgeteri u Europi. Na popisu je neočekivano ime iz Dinama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

MEĐUNARODNI centar za sportske studije objavio je rezultate istraživanja učinka nogometaša do 21 godine. Proučavano je tko su igrači mlađi od 21 godine u 75 svjetskih liga s minimalno 1000 odigranih minuta u prošloj sezoni koji najbolje koriste šanse pred golom na uzorku od 90 minuta po susretu. Pri vrhu popisa je i jedno neočekivano ime iz Dinama.

U pitanju je Bartol Barišić, 20-godišnjak koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Domžalama. On je u prošloj sezoni postigao 7 ligaških golova u 25 utakmica, no prosječno je nastupao tek nepune 43 minute po susretu. Takav prosjek svrstava ga na deveto mjesto. Isti ima i nekadašnja zvijezda La Masije, bivši igrač PSG-a i prošlosezonski napadač PSV-a Xavi Simons.

Krenuo je na pripreme s Dinamom

Barišić je trenutačno na pripremama s Dinamom za sljedeću sezonu. Nastupio je u prijateljskoj utakmici protiv Dugog Sela i bio je jedini strijelac u pobjedi 1:0.

Na vrhu popisa je Gift Orban, 20-godišnji nigerijski napadač koji nastupa za Gent. On je u prošloj sezoni belgijskog prvenstva skupio 789 minuta kroz 10 utakmica. Zabio je devet i namjestio dva gola, a ukupno je za klub u 2022./2023. odigrao 22 utakmice i zabio 20 golova.

Pročitajte više