RUKOMETNI EURO

Ovo su svi protivnici Hrvatske u drugom krugu Eura

Foto: EPA-EFE

NIZOZEMSKA rukometna reprezentacija plasirala se u drugi krug Europskog prvenstva u rukometu. Svladala je Portugal 32:31, što joj je bilo dovoljno. Igrao im je bilo kakav rezultat osim poraza s dva i više golova razlike. Oni će ujedno biti i treći hrvatski protivnik u nastavku prvenstva.

Velika drama na kraju

Nizozemska je na poluvremenu imala četiri pogotka prednosti (17:13). U utakmici visokog ritma napadi su se brzo završavali, a obrane su bile sporedne. Nizozemci su gotovo čitav susret držali tri gola razlike, ali su Portugalci izjednačili tri minute prije kraja, a u 59. minuti i poveli. Duarte, koji je zabio ključan gol za +1, dobio je dvije minute jer je ometao izvođenje s centra, nakon čega je njegova momčad primila gol.

U zadnjem napadu Portugalci su pogodili stativu i bilo je jasno da pola minute prije kraja neće dati dva potrebna gola. Briljirao je golman Nizozemske Bart Ravensbergen koji je skupio 13 obrana (30%). Najbolji strijelac za Nizozemce bio je Kay Smits koji je dao osam golova, dok je kod Portugala Victor Manuel Iturriza zabio jedan gol manje.

Evo s kim sve Hrvatska igra u drugom krugu

Već od ranije se znalo da će dva suparnika Hrvatske biti Crna Gora i Danska. Danas su nakon dramatične pobjede Islanđani protiv Mađarske osigurali prvo mjesto u skupini te su izbacili jednog od domaćina prvenstva. Hrvatska u četvrtak igra protiv Crne Gore, u subotu protiv Danske, u ponedjeljak protiv Islanda i u srijedu protiv Nizozemske.

U drugoj skupini igrat će Njemačka, Španjolska, Norveška, Švedska, Rusija i Poljska. Nijemci, Španjolci i Rusi prenijeli su dva boda. Dvije najbolje plasirane momčadi iz svake skupine izborit će polufinale Eura.

Pročitajte više