Ovo su vjerojatni sastavi Dinama i Hajduka za derbi

Foto: Pixsell, Grafika: Index

DINAMO i Hajduk od 15 sati na Maksimiru igraju veliki derbi 23. kola SuperSport HNL-a koji će suditi Dario Bel iz Osijeka. Dinamo u derbi ulazi s osam bodova prednosti ispred najvećeg rivala koji ima i utakmicu više pa gostima iz Splita u nedjelju odgovara samo pobjeda kako bi zadržali realne šanse u borbi za naslov prvaka.

Na Maksimiru se očekivala velika posjeta, ali je najavljeno jako loše vrijeme praćeno kišom, snijegom i hladnoćom pa je moguće da će derbi gledati bitno manje navijača nego što se očekivalo. No, Dinamo je danas objavio da je donja sjeverna tribina Maksimira rasprodana pa će domaćini imati gromoglasnu podršku BBB-a dok prema Maksimiru kreće oko 2500 navijača Hajduka.

Špikićeva ozljeda ipak puno blaža

Ante Čačić nema prevelikih problema oko sastavljanja momčadi, a sigurno ne onakvih s kakvima se bori njegov kolega Ivan Leko. Čačić je ostao bez Petra Bočkaja koji se neće oporaviti do nedjelje, Mišić i Drmić su se požalili na bolove, ali će biti dobro dok bi se Dario Špikić mogao naći u zapisniku za utakmicu.

On se, činilo se, teže ozlijedio na zadnjoj utakmici s Varaždinom, ali se situacija ipak promijenila pa je moguće da se Špikić nađe u sastavu i to čak u početnom. Ako neće moći od prve minute zamijenit će ga Luka Menalo.

Čačić neće raditi prevelike promjene u odnosu na zadnje utakmice, a za to ni nema razloga. Zadnja linija bit će standardna, Ademi će iz para zadnjih veznih s Mišićem priključivati napadu, a manja nepoznanica je jedino tko će igrati špicu. Drmić je, kako smo rekli, imao manjih problema s ozljedom, Petković u zadnje vrijeme igra solidno i on će početi derbi.

Leki nedostaje čitava momčad

Te dileme dječja su kamilica u usporedbi s onime s čime se nosi Ivan Leko. Hajdukov trener već duže vrijeme ne može računati na Lovru Kalinića, Josipa Eleza, Anthonyja Kalika, Lukasa Grgića i Tonija Borevkovića, a kako se utakmica bliži taj popis je sve duži.

Sahiti se još nije oporavio od ozljede gležnja, Awaziem pauzira par tjedana, a upitni su Melnjak i mladi Dominik Prpić Njega će najvjerojatnije zamijeniti čudesni klinac Luka Vušković koji je proslavio 16. rođendan i samim time stekao pravo nastupa za seniore. Debitirat će u derbiju.

No, najveći udarac za Lekinu momčad problemi su s Markom Livajom. Hajdukov kapetan i najbolji igrač ima visoku temperaturu već tri dana, nije trenirao s momčadi. U Zagreb nije putovao s momčadi nego odvojeno i, iako se u Hajduku nadaju da će ipak igrati, vjerojatnije je da neće. To će potpuno promijeniti koncepciju Lekine igre koja ovisi isključivo o Livajinoj inspiraciji.

Njega će u napadu zamijeniti Nikola Kalinić, iza njega će biti Krovinović i Pukštas, a na bokovima Anello i Lovrencsics. Dva središnja vezna bit će najvjerojatnije Fossati i Capan, a iza njih Vušković, Simić i Ferro.

Pročitajte više