Ovo su vjerojatni sastavi Hajduka i Dinama za derbi u Kupu

Foto: HINA

HAJDUK i Dinamo u srijedu u 19 sati na Poljudu igraju utakmicu polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Dinamo je u subotu pobijedio Hajduk u derbiju 1:0 i tako Splićane udaljio od borbe za naslov prvaka, a Hajduk će mu se pokušati revanširati izbacivanjem iz Kupa. 

Hajdukov sastav za derbi

Za očekivati je da će Mislav Karoglan napraviti nekoliko promjena u odnosu na subotnji derbi, a jedna od njih mogla bi biti prisilna. Marko Livaja napustio je tu utakmicu zbog ozljede, a iako ga Karoglan nije otpisao, u napadu će od prve minute vjerojatno zaigrati Nikola Kalinić. Iz sastava bi trebao ispasti i Ismael Diallo, kojeg je Šimun Hrgović zamijenio na lijevom beku na poluvremenu prošlog derbija.

Zasad se čini da će ostatak momčadi biti nepromijenjen, što znači da će na golu biti Lovre Kalinić. U obrani će uz Hrgovića igrati Fahd Moufi, Zvonimir Šarlija i Dominik Prpić.

U veznom redu igrat će Niko Sigur, Rokas Pukštas i Filip Krovinović, dok bi na krilima trebali biti Emir Sahiti i Laszlo Kleinheisler. Moguće je da u prvih 11 upadne Josip Brekalo jer je Karoglan najavio da će dobiti minutažu, ali i dalje nije poznato je li dovoljno spreman.

Dinamov sastav za derbi

Dinamo ima više razloga za zadovoljstvo nakon zadnjeg derbija, ali Sergej Jakirović je najavio da je moguće da će napraviti dvije do tri promjene. Presudno bi moglo biti zdravstveno stanje pojedinih igrača, no Dinamov trener nije otkrio ima li netko od njih nekih konkretnih problema.

Trenutno izgleda kao da na golu i u obrani neće biti promjena pa će od prve minute zaigrati Ivan Nevistić, Stefan Ristovski, Maxime Bernauer, Kevin Theophile-Catherine i Ronael Pierre-Gabriel.

Nakon što je Arijan Ademi na Poljudu nakon dugo vremena zaigrao u početnoj postavi, Dinamov će se kapetan, čini se, opet preseliti na klupu, a u sastavu će ga zamijeniti Petar Sučić. U veznom redu igrat će još Josip Mišić i Martin Baturina.

Jednu promjenu Jakirović bi mogao napraviti i u napadačkoj trojci. Arber Hoxha igrat će lijevo, a Bruno Petković u sredini, dok bi ovaj put Dario Špikić trebao dobiti prednost na desnom krilu ispred Takura Kaneka.

Pročitajte više