Ovo su zvijezde Premier lige koje bi u siječnju mogle promijeniti klub

Foto: EPA-EFE, Profimedia

OPET je to doba godine. Nakon mjeseci špekulacija o tome tko će kamo otići, siječanjski prijelazni rok sad je otvoren i neke od tih glasina uskoro bi mogle postati stvarnost. BBC Sport napravio je pregled transfera o kojima se najviše priča i koji bi se zaista mogli ostvariti u sljedećih nekoliko tjedana.

Kalvin Phillips (Manchester City)

Potencijalni kupci: Newcastle, Juventus

Kalvin Phillips postigao je svoj prvi gol za Manchester City u pobjedi nad Crvenom zvezdom u Ligi prvaka 13. prosinca, ali to vjerojatno neće biti dovoljno da produlji svoj boravak na Etihadu. Newcastle se žestoko povezuje s transferom engleskog veznjaka, a opcija je i odlazak na kontinent jer se i talijanski div Juventus spominje kao moguća destinacija.

Jadon Sancho (Manchester United)

Potencijalni kupci: Borussia Dortmund

EPA-EFE

Već dugo je jasno da Jadon Sancho nema budućnost na Old Traffordu nakon što je izbačen iz prve momčadi zbog sukoba s menadžerom Erikom ten Hagom. Njegov bivši klub Borussia Dortmund spominje se kao moguće odredište, ali njegova plaća je prepreka.

Suigrač Donny van de Beek prešao je u bundesligaša Eintracht Frankfurt kad je prijelazni rok počeo 1. siječnja. Taj 26-godišnjak ostat će ondje do kraja sezone s opcijom stalnog transfera.

Aaron Ramsdale (Arsenal)

Potencijalni kupci: Chelsea, Newcastle

Engleski reprezentativac Aaron Ramsdale izgubio je mjesto u Arsenalu od Davida Raye još u rujnu, a s obzirom na nadolazeće Europsko prvenstvo, mogao bi tražiti siječanjski transfer kako bi osigurao mjesto prvotimca. S transferom Ramsdalea povezuje se Chelsea i Newcastle.

Conor Gallagher (Chelsea)

Potencijalni kupci: Tottenham

Conor Gallagher ove je sezone bio redoviti prvotimac u Chelseaju, čak i kapetan u više navrata, pa je pomalo iznenađujuće to što bi u siječnju mogao promijeniti sredinu.

Londončani moraju izbalansirati financije nakon velike potrošnje posljednjih 18 mjeseci i mogli bi žrtvovati Gallaghera da to postignu. Vjeruje se da je engleski veznjak dostupan za 50 milijuna funti, a povezuje ga se s Chelseajevim gradskim rivalom Tottenhamom.

Ivan Toney (Brentford)

Potencijalni kupci: Arsenal

EPA-EFE

Arsenal je posrnuo u utrci za naslov 28. prosinca domaćim porazom 2:0 od West Hama, u utakmici koja je naglasila potrebu za nekim tko može iskoristiti mnoge šanse koje momčad stvara. Sastav Mikela Artete imao je 30 udaraca prema golu, ali samo osam u okvir.

Brentfordova napadača Ivana Toneyja dugo se spominje kao Arsenalov prioritet u siječnju u pokušajima da pojača napad. Toney i dalje služi osmomjesečnu suspenziju zbog kršenja FA-ovih pravila o klađenju, ali vraća se 17. siječnja.

Trevoh Chabolah (Chelsea)

Potencijalni kupci: Crystal Palace, Bayern, Roma

Poput Conora Gallaghera, Trevoh Chalobah možda će morati otići iz Chelseaja zbog balansiranja financija. Branič je ozlijedio bedreni mišić na pripremama za sezonu i od tada nije igrao. Izvjestan je transfer u inozemstvo, navodno su zainteresirani Bayern München i Roma, ali i Crystal Palace.

Thomas Partey (Arsenal)

Potencijalni kupci: Juventus

Ozljede su ograničile broj nastupa Thomasa Parteyja ove sezone u Arsenalu, a kako se vjeruje da Mikel Arteta mora prodati neke igrače da bi imao za dovođenje novih u siječnju, mogao bi napraviti mjesta za 30-godišnjaka. Veznjak se vratio treninzima nakon što ga je problem s mišićem dva mjeseca držao izvan terena, a povezuje ga se s transferom u Juventus.

Joao Palhinha (Fulham)

Potencijalni kupci: Arsenal, Bayern, Liverpool

EPA-EFE

Fulham je pokušao obeshrabriti klubove zainteresirane za veznjaka Joaa Palhinhu potpisavši novi ugovor s njim proteklog rujna, ali njihova odlučnost u siječnju će biti stavljena na kušnju.

Arsenal, Bayern München i Liverpool redom se povezivalo s kupnjom portugalskog reprezentativca. Fulham je odlučan da ga ne pusti jeftino i vjeruje se da će za igrača tražiti oko 60 milijuna funti.

Emile Smith Rowe (Arsenal)

Potencijalni kupci: Aston Villa

Engleski veznjak nedavno se vratio nakon ozljede, ali u siječnju bi mogao otići iz Arsenala ako Mikel Arteta bude trebao još preslagivati momčad kako bi je ojačao. Spominje se Aston Villa, koja bi uz novčanu odštetu u drugom smjeru poslala i Douglasa Luiza.

Raphael Varane (Manchester United)

Potencijalni kupci: Real Madrid, Bayern

Braniču na kraju sezone istječe ugovor pa bi Manchester United mogao pasti u iskušenje da ga u siječnju proda i ipak nešto zaradi. Francuskog 30-godišnjeg reprezentativca povezuje se s povratkom u Real Madrid, ali navodno se i minhenski Bayern uključio u utrku. Ipak, transfer bi mogao ovisiti o Unitedovoj listi ozlijeđenih jer mu je dosta braniča izvan stroja.

Pročitajte više