EUROPSKE LIGE

Ovog vikenda nastavlja se najluđa europska liga. Deset momčadi je unutar pet bodova

Foto: Getty Images/Guliver Image

NJEMAČKI nogometni savez umalo je otkazao nastavak natjecanja u svojoj 3. ligi, ali se najniži razred njemačkog profesionalnog nogometa ipak nastavlja ovog vikenda.

Treća liga prekinuta je 7. ožujka 11 kola prije kraja sezone, a natjecanje se nastavlja sutra sa sedam utakmica koje se igraju u 14 sati. Pogled na tablicu odmah sugerira da je riječ o trenutačno najluđoj ligi u Europi jer klubove od drugog do 11. mjesta dijeli samo pet bodova.

Prve dvije momčadi iz 3. lige idu izravno u 2. Bundesligu, dok će trećeplasirani razigravati sa 16. momčadi iz druge njemačke lige.

Trenutačno je u najboljoj situaciji nekadašnji prvoligaš Duisburg koji ima tri boda više od Mannheima. No, to se može promijeniti već sutra jer Duisburg gostuje kod starog, dobrog Münchena 1860 koji je trenutačno šesti s dva boda manje od mjesta koje vode prema gore.

Velikani u problemima

Mannheim i Unterhaching imaju, na prvi pogled, nešto lakše utakmice pa kad bi oni pobijedili, a Duisburg izgubio, na vrhu bi nastala neviđena gužva jer bi se onda barem četiri momčadi našle unutar samo dva boda.

Iz igre za 2. ligu još nije ispao ni nekad stabilni prvoligaš Kaiserslautern koji je trenutačno bliže borbi za opstanak nego za plasman u viši rang. No sve je moguće ove sezone u 3. ligi pa tako i eventualni skok Lauterna prema vrhu. Krajem prošle godine bili su u sjajnom nizu koji ih je približio vrhu tablice, ali u nastavku sezone nikoga nisu pobijedili i pali su prema dnu.

Krizu s koronavirusom dočekali su na slabašnom 14. mjestu, no samo dva, tri dobra rezultata mogla bi im sezonu odvesti u neočekivanom smjeru. Susrete 3. lige prenosi Sportklub pa, u nedostatku najjačih europskih liga, možete pratiti rasplet u trećem razredu njemačkog nogometa u kojem je fascinantna gužva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više