Owen o šansama mladih Realovih veznjaka pored Modrića i Kroosa: Dvije su mogućnosti

Foto: Profimedia/EPA

REAL MADRID je početkom srpnja prošle godine potvrdio da je od Fenerbahčea kupio talentiranog veznjaka Ardu Gülera. Tinejdžera, tad 18-godišnjaka, doveo je u transferu vrijednom 20 milijuna eura, uz dodatnih 10 milijuna koji ovise o učinku igrača i potpisao ugovor s njim na šest godina. Mladi Turčin u ovoj sezoni odigrao je tek 26 ligaških minuta za madridski klub.

Dva su razloga tako maloj minutaži. Jedan od njih su ozljede koje su Gülera zaustavile u nametanju Carlu Ancelottiju, a drugi jaka konkurencija u veznom redu Realovog tima. Ipak, Gülerovo vrijeme i vrijeme mladih veznjaka u Realu će doći, siguran je Michael Owen, bivši napadač engleske reprezentacije koji je za Realovu momčad igrao u eri Galacticosa uz Zinedinea Zidanea, Luisa Figa, Ronalda, Davida Beckhama...

Modrić je zvao Gülera da se priključi Realu

Jedan od razloga zašto je Güler izabrao Real ispred, primjerice, Barcelone, koja ga je također htjela dovesti jest i angažman Luke Modrića oko tog transfera. Kapetan hrvatske reprezentacije bio je uključen u nagovaranje Gülera da dođe, pa ga je čak i osobno nazvao i pozvao ga u klub. Španjolski mediji o Güleru su pisali kao o nasljedniku Modrića u Realovoj vezi.

Da Gülerova sudbina, kao i sudbina ostalih mlađih veznjaka u timu sa Santiago Bernabeua, djelomično ovisi i o hrvatskoj legendi madridskog kluba, tvrdi i Owen. Onog dana kad se starosjedioci u Realovoj vezi povuku, Gülerove i njihove šanse za većom minutažom će narasti.

"Dvije su mogućnosti. Možete biti u nekom slabijem klubu i igrati svaki tjedan ili pristati na to da se naviknete na treninge i igru s nekima od najboljih. To je individualna stvar. Ako ste dobri, budućnost vam donosi šansu. Mladi veznjaci će dobiti priliku kroz neko vrijeme. Modrić i Toni Kroos neće vječno igrati", zaključio je osvajač Ballon d'Ora iz 2001. godine.

Pročitajte više