Ozlijedio se Luka Vušković

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

OBRAMBENI igrač Hajduka, 16-godišnji Luka Vušković propušta tri utakmice hrvatske U17 reprezentacije zbog ozljede kvadricepsa. Vušković se trebao naći na popisu izbornika Roberta Jarnija, na stranicama Hajduka je objavljeno da će ondje i biti, no na stranicama HNS-a izašao je popis na kojem nije bilo njegovog imena.

Vuškoviću je to trebao biti debi za U17 reprezentaciju nakon što je sa samo 16 godina i dva dana debitirao za Hajduk na Maksimiru u derbiju s Dinamom. Trenutno je najveći potencijal u hrvatskoj ligi te se za njega raspituju i jaki europski klubovi. Ugledni engleski list The Athletic objavio je da je Manchester City Hajduku poslao ponudu od 12 milijuna eura za njega, a klub je navodno još uvijek razmatra.

Jarnijeva momčad igra protiv Belgije, Slovenije i Norveške

Hrvatska U17 reprezentacija sudjeluje u elitnom kvalifikacijskom kolu za plasman na Europsko prvenstvo ove godine u Mađarskoj. Domaćin elitnom kvalifikacijskom kolu skupine 7 je Sarpsborg. Hrvatska igra u skupini s Belgijom, Norveškom i Slovenijom.

Hrvatska će natjecanje otvoriti dvobojem s Norveškom (22. ožujka, 13:00), a uslijedit će utakmice protiv Belgije (25. ožujka, 13:00) i Slovenije (28. ožujka, 17:00). Plasman na Euro ostvarit će prvaci osam kvalifikacijskih skupina, odnosno sedam najboljih drugoplasiranih momčadi.

Popis U17 reprezentativaca

Jan Hlapčić (Osijek), Sergej Levak (Roma), Niko Fridl (Hajduk), Ljubo Puljić (Osijek), Tin Miljak (Dinamo), Ante Sušak (Dinamo), Marko Zebić (Dinamo), Marino Skelin (Hajduk), Ante Utrobičić (Lokomotiva), Tomas Baković (Dinamo), Antonio Kujundžić (Dinamo), Josip Cundeković (Gorica), Marin Ćalušić (Hajduk), Noa Skoko (Hajduk), Leon Lalić (Red Bul Salzburg), Filip Živković (Osijek), Leo Rimac (Dinamo), Anton Matković (Osijek), Toni Majić (Dinamo) i Sven Sopić (Dinamo).

Pročitajte više