NBA

Ozlijeđeni Luka Dončić postavio svoj NBA rekord i oduševio Gregga Popovicha

Screenshot: Twitter

LUKA DONČIĆ se ponaša kao da je u NBA-u godinama, kao da je njena konstanta, prekaljeni i iskusni All-Star igrač, a ne kao klinac od 19 godina kojem je ovo tek sedma utakmica u najjačoj ligi na svijetu. 

Mladi je Slovenac u porazu svog Dallasa od San Antonija 108:113 nakon produžetka upisao rekordni učinak otkako je iz Reala došao u Dallas. Dončić je za 40 minuta igre ubacio rekordnih 31 poen (šut iz igre 11:18, za tri 4-6), uhvatio je osam skokova, podijelio četiri asista i svemu tome još dodao dvije ukradene lopte.

Kad pri tome kažemo da je Dončić cijelu utakmicu igrao ozlijeđen, onda ovaj učinak dobiva dodatno na težini. Dončića muče leđa, a u jednom trenutku je izvrnuo i gležanj. Ipak, to ga nije omelo da se u San Antoniju pokaže kao igrač koji će obilježiti NBA budućnost.

''Kako sam? Tako-tako, ali neću stati na ovome'', rekao je Luka nakon utakmice kad su ga pitali za ozljedu.

Dončić je briljirao, odigrao je čudesnu utakmicu, bio je pravi lider svoje ekipe, no u dramatičnoj završnici presudilo je iskustvo Spursa i fantastični DeMar DeRozan koji je ubacio 34 poena i dodao devet asistencija.

San Antonio je bolje otvorio utakmicu, imao je prednost od dva poena nakon prvih 12 minuta i osam nakon prvog poluvremena. Ipak, u nastavku je Dallas malo pomalo grickao tu prednost, da bi u samoj završnici izjednačio i utakmicu odveo u dodatnih pet minuta. Međutim, domaća dvorana, iskustvo Spursa i klasa DeRozana donijeli su pobjedu San Antoniju.

''Luka je fantastičan igrač. Za novaka u ligi i mladića od samo 19 godina, uopće ne izgleda impresioniran i iznenađen svim što mu se događa'', rekao je nakon utakmice trener Mavericks Rick Carlisle, a Slovencu je na partiji čestitao i trener Spursa, veliki Gregg Popovich.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više