"Bolesni Ajax je u Rodi i taktici 3-4-3 našao savršen lijek za Dinamo"

NIZOZEMSKI mediji ističu kako je Dinamov protivnik u skupini Lige prvaka, s dva trijumfa protiv Rode proteklog tjedna, ponovo naučio kako je to pobjeđivati.

Podsjećamo, osim trijumfa nad Dinamom u skupini LP, aktualni nizozemski prvak je do sredine proteklog tjedna bio bez pobjede još od "davnog" 10. rujna, pa je dvostruka (kup/prvenstvo) pobjeda protiv momčadi iz Kerkradea bila "savršeni lijek za bolesni Ajax pred drugi dvoboj s Dinamom u Ligi prvaka", piše De Telegraaf.

"Ajax i sa samo tri napadača postiže četiri gola"

Volksrant u prvi plan stavlja Ajaxovu efikasnost, usprkos brojčanom deficitu u zadnjem redu, jer kako piše, "Ajax je igrao u netipičnom sustavu 3-4-3, kao i u kup-utakmici u srijedu. Tako nešto je u Nizozemskoj rijetkost, jer momčadi u Nizozemskoj igraju s tri napadača, što trenere protivnika tjera da postave četiri braniča. Ajaxov trener de Boer uočio je da Roda igra s dva napadača, pa je jednog braniča gurnuo u sredinu i tako stekao prednost."

Haarlems Dagblad, Het Parool i GPD ističu Christiana Eriksena, Ajaxovog playmakera, kao ključnog čovjeka povratka na pobjedničke staze. Pod naslovom "Odmor radi čuda za Eriksena", HD piše kako je nakon propuštanja kup-utakmice u srijedu, danski tinejdžer bio najbolji igrač prvenstvene pobjede nad Rodom: Zabio je sam nakon lijepe kombinacije s Janssenom, zatim je upravo njega gurno samog pred golmana i na kraju je uposlio Ebecilia za 4:0."

"Na Areni su vratio osmijeh na lica"

Algemeen Dagblad piše da su Ajaxovi igrači s dvije uzastopne pobjede (4:2, 4:0) u pokrajini Limburg, vratili osmijehe na njihova lica, jer značilo je to "kraj bolnog razdoblja od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede. Ajax opet uspješno ratuje na sva tri fronta."

Sastav i taktika Ajaxa (3-4-3) na utakmici protiv Rode:

Vermeer - Alderweireld, Ooijer, Vertonghen - Anita, Eriksen, Enoh, Janssen (81. Blind) - Lukoki (78. Özbiliz), De Jong, Boerrigter (59. Ebecilio)

Na klupi: Cillessen, Van der Wiel, Blind, Lodeiro, Bulykin, Özbiliz, Ebecilio

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.