PADA SVJETSKI REKORD Real za 130 milijuna eura dovodi najboljeg mladog napadača svijeta

Foto: Getty Images / Guliver Image

IZBACIO je Manchester City iz Lige prvaka s dva gola u dvjema utakmicama, a čini se da je to s dva gola u prvoj utakmici četvrtfinala napravio i Borussiji Dortmund.

Kylian Mbappe (18) duplim poentiranjem na Westfalenu za pobjedu Monaca (3:2) došao je do 21. gola ove sezone, od čega je čak 15 zabio u 11 nastupa kao prvotimac samo od početka veljače.
 
Monaco zahvaljujući njemu drži vrh francuskog prvenstva i na pragu je polufinala Lige prvaka, ali su u Monte Carlu svjesni da će Mbappe jako brzo otići u jedan od najboljih ili najbogatijih klubova svijeta.
U utrci za Mbappeov potpis ostali su upravo najbolji (Real) i najbogatiji (Manchester City) klub i u tijeku je prava licitacija ovih dvojice moćnika za najboljeg mladog napadača svijeta. 
 
Monaco zna da će ga izgubiti, ali isto tako i da u ovom slučaju "nož drži s prave strane", odnosno da zbog Mbappeova čvrstog ugovora s klubom do ljeta 2019., od obaju zainteresiranih klubova može i hoće dobiti ono što traži - rekordno visoku odštetu.
 
Real i City startali su s ponudama od 60 milijuna uz bonuse, što je skočilo na 80, da bi Mbappeovim golovima za eliminaciju Cityja u osmini finala LP-a, vrijednost "Novog" Henryja porasla na čak 110 milijuna eura. 
 
Da je samo nebo granica, potvrdila je i Mbappeova sjajna predstava u Dortmundu, nakon koje je Real ponudio previše, čak 130 milijuna eura.

Ali taj klub od Monaca traži da to bude konačna ponuda, odnosno da se licitacija završi i da Real ima pravo prvokupa. Marca piše kako je Monaco pristao i već počeo pregovore oko Mbappeova transfera na Santiago Bernabeu. Mbappe bi tako postao najskuplji nogometaš u povijesti i daleko iza sebe bi ostavio šest godina starijeg sunarodnjaka Paula Pogbu. On je prošlog ljeta srušio rekord transferom u Manchester United za 105 milijuna eura odštete Juventusu. 
 
Osim 130 milijuna eura odštete, Monacu je Realova ponuda atraktivna jer su iz Madrida spremni ispuniti želju mladog napadača i ostaviti ga još jednu sezonu u Monte Carlu. Mbappe bi tako nakon jednogodišnje posudbe u Monacu, u Real došao u ljeto 2018. kao najskuplji nogometaš u povijesti. 

Pročitajte više