Panika u Srbiji. Najbolji strijelac u povijesti preskače utakmicu s Brazilom?

Foto: EPA-EFE

ZA DEVET dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru. Reprezentaciji Srbije to će biti prvo veliko natjecanje nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. gdje je ispala u skupini. Na ovom Mundijalu izvukla je gotovo identičnu skupinu. Uz Brazil i Švicarsku s kojima je igrala i prije četiri godine, protivnik će joj biti Kamerun.

Očekivanja u susjednoj državi su velika, ali je netom prije turnira stigla vrlo zabrinjavajuća vijest. Napadač Fulhama Aleksandar Mitrović, koji je pobjedničkim golom u Portugalu odveo Srbe u Katar, ima dvije manje frakture stopala i vrlo vjerojatno neće igrati u posljednjem susretu Fulhama prije pauze.

Ono što puno više brine Srbe je činjenica da ne znaju u kakvom će stanju Mitrović otići u Katar. Zasad nije poznato hoće li se moći oporaviti do prve utakmice i susreta protiv Brazila. Napadač Fulhama se povrijedio u utakmici Srbije protiv Švedske u kojem je postigao hattrick, no pretrpio je jedan žestok udarac od Lindelofa i ozljeda mu se u narednim utakmicama znatno pogoršala.

Pročitajte više