Pao i "nizozemski Mamić": Istražuju se transferi preko agencije koja brine za Antu Ćorića

Foto: Getty Images/Guliver Image

PREDSJEDNIK nizozemskog nogometnog prvoligaša Twentea Aldo van der Laan podnio je ostavku zbog sumnje da je s jednom menadžerskom agencijom oštetio klub prilikom transfera igrača.

Čini se da je imao sličan recept kao i Zdravko Mamić u Dinamu. Van der Laan se sumnjiči da je s agencijom Doyen Sports Investments, koja je registrirana na Malti i kojoj je karijeru nedavno povjerio Dinamov Ante Ćorić, oštetio klub za nekoliko milijuna eura. Predsjednik Twentea je navodno pristao da agencija klubu plati pet milijuna eura za 10 do 50 posto prava na transfere sedmorice igrača. Među njima su: Luc Castaignos, Quincy Promes, Bilal Ould-Chikh, Youness Mokhtar, Dušan Tadić, Shadrach Eghan i Kyle Ebecilio.

Upravo je zbog sličnih ugovora USKOK ušao u urede Dinama i HNS-a tražeći dokaze protiv Zdravka Mamića i njegovog sina, koji su, sumnja se, fiktivnim ugovorima oštetili Dinamo kod transfera igrača u inozemstvo, a u slučaju mladog Ćorića, prodavali prava na igrača off-shore putevima.

Zbog predsjednika i Twenteu prijeti teška kazna: Oduzimanje bodova i izbacivanje iz lige


Nizozemski nogometni savez otvorio je istragu jer se ugovori ne poklapaju s onima koji su predani na registraciju u savez.  Ukoliko se medijski navodi pokažu točni Van der Laan bi mogao biti isključen doživotno iz nogometa. Klubu prijeti oduzimanje bodova, a mogao bi ostati i bez licence za natjecanje u prva razreda nizozemskog nogometa.

Takav scenarij se, međutim, u Hrvatskoj u slučaju Dinama niti ne spominje.

Doyen Sport je posredovao prilikom transfera Neymara iz Santosa u Barcelonu, te Radamela Falcaoa iz Porta u Atletico Madrid, a među igračima o kojima brinu su napadač Juventusa Alvaro Morata, napadač Valencije Alvaro Negredo, te napadač Seville Jose Antonio Reyes.

Pročitajte više