"Pao" i treći visoki dužnosnik Saveza - HNS: "Podržavamo sve aktivnosti pravosudnih organa"

NAKON posljednjeg uhićenja Nevena Šprajcera za kojeg se sumnja da je preko Željka Širića dogovarao "pošteno suđenje" za NK Karlovac čiji je bio tajnik, broj uhićenih visokih dužnosnika HNS-a popeo se na tri u samo dva tjedna. Zanimljivo, sva trojica uhićenih bili su ključni ljudi struje koja je donijela pobjedu Vlatku Markoviću na izbornoj skupštini prošle godine.

Ne smeta to vodstvu Saveza koje je još jučer održalo redovnu Skupštinu na kojoj je glasovao i Šprajcer kao tajnik Udruge prvoligaša. Odluke su donesene, a dosadašnje vodstvo i dalje nastavlja kormilariti "močvarom" hrvatskog nogometa. Nakon vijesti o uhićenju Savez je izdao službeno priopćenje.

> Nastavlja se: Šprajcer uhićen zbog davanja mita Širiću za "pošteno suđenje"!

> Pamić o Šprajcerovom uhićenju: "Nisam vidio ništa sumnjivo"

Priopćenje HNS-a prenosimo u cjelosti:
 
Iako u ovom trenutku nemamo službenih saznanja o eventualnom uhićenju Nevena Šprajcera, v.d. tajnika Udruge profesionalnih klubova I. HNL i člana skupštine HNS-a, naglašavamo da kao krovna nogometna organizacija apsolutno podržavamo sve aktivnosti pravosudnih organa RH glede raščišćavanja mogućih kriminalnih radnji u hrvatskom nogometu.

Podvlačimo kako smo u potpunosti na dispoziciji svim insititucijama RH za svaku vrstu suradnje te ćemo i dalje podupirati sve mjere i radnje koje će biti poduzete od strane policije i pravosudnih tijela RH prema svim članovima nogometne organizacije koji su na bilo koji način prekršili zakon.

HNS će u okviru svog disciplinskog pravilnika i dalje poduzimati odgovarajuće mjere usmjerene protiv pojedinaca koji su nogomet koristili za protupravna i kriminalna djelovanja te će se od Disciplinske komisije tražiti da poduzme sve odgovarajuće mjere kako bi se u što kraćem roku nogomet očistio od korupcije.

HNS je o ovom slučaju, jednako kao i u svim drugim slučajevima vezanima uz kriminalne radnje u hrvatskom nogometu obavjestio UEFA-u i FIFA-u.

Pročitajte više