Parker: Španjolci su nas olako shvatili

IAKO ovih dana ne nastupa za svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, ponajbolji francuski košarkaš Tony Parker sa zadovoljstvom prati i gleda nastupe Tricolora na svjetskoj smotri.

Parker je još u svibnju ove godine obznanio da će propustiti Svjetsko prvenstvo kako bi se napornim radom tijekom cijelog ljeta u Log Angelesu što bolje spremio za nadolazeću NBA sezonu sa svojim San Antonio Spursima. Francuskog 27-godišnjeg razigravača ugovor sa Spursima veže još sljedeće sezone.

"Svakoga dana nekoliko stotina ispaljenih šutova i naporan fizički rad. Morate tako ako želite potpuno spremni dočekati sezonu", reći će Parker.

Sa zadovoljstvom je prokomentirao uvodne dvije pobjede svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, protiv Španjolske i Libanona. Posebno ga je, jasno, razgalila ona uvodna, iznenađujuća protiv Španjolaca...

"Imao sam priliku gledati utakmice prošlog vikenda i vrlo sam sretan zbog naše momčadi. Pokazali su moji suigrači dvije vrlo dobre predstave. Pobjedom protiv Španjolske su otvorili natjecanje na najljepši mogući način. Imam osjećaj da su nas Španjolci malo olako shvatili. Protiv Libanona je Francuska igrala ozbiljno i odgovorno od početka do kraja. Pokazali smo da se na nas treba računati na ovom Svjetskom prvenstvu", lamentirao je Parker.

Pročitajte više