Parreira: Od južnoafričke klupe se opraštam s ponosom

BRAZILSKI 67-godišnji nogometni stručnjak Carlos Alberto Parreira okončao je svoju misiju na klupi reprezentacije Južnoafričke Republike. Kaže da je ponosan iako nije uspio odvesti domaćina Mundijala u osminu finala...

Južnoafrikanci su nakon remija s Meksikom (1:1) i poraza od Urugvaja (3:0) u posljednjem, 3. kolu skupine A pobijedili Francusku 2:1. Završili su nastup sa 4 boda, koliko ih je osvojio i Meksiko, ali srednjoamerička selekcija ide u nokaut-fazu zbog bolje gol-razlike.

Parreiri je ovo šesto Svjetsko prvenstvo na kojem vodi neku reprezentaciju. Protiv Francuske je s domaćinom ove smotre upisao prvu pobjedu, ne računajući one koje je ostvario kao izbornik svog Brazila.

"Sretan sam što sam radio za ovu zemlju, koja me je podržala. Puno vam znači kada ti ljudi kažu da su ponosni na tvoj rad. Iako nismo ušli u osminu finala, ostvarili smo velik uspjeh. Reprezentativci Južnoafričke Republike napravili su jako puno za mene u ovih sedam mjeseci, u ovom mome drugom mandatu. Puno im hvala na tome, sretan sam zbog njih", rekao je u emotivnom govoru iskusni brazilski stručnjak.

Parreira je u studenom prošle godine drugi put u kratkom razdoblju sjeo na klupu Južnoafričke Republike.

"U tom razdoblju smo u 15 utakmica upisali samo jedan poraz. Ako zbog ičega imam pravo biti ponosan, onda je to zbog činjenice što sam ovoj momčadi udahnuo identitet. Sada se igrači moraju okrenuti sljedećem Afričkom kupu nacija, a onda i kvalifikacijama za sljedeće Svjetsko prvenstvo u mom Brazilu. Rekao sam igračima da bih ih rado vodio na sljedećem Mundijalu. Čekat ću ih!", zaključio je Parreira.

Kirsten Nematandani, predsjednik Južnoafričkog nogometnog saveza, najavio je da će Parreirin nasljednik biti imenovan i prije završetka ovog Svjetskog prvenstva.

Pročitajte više