Partizan u čudesnoj atmosferi Arene pregazio Real i došao na korak do Top 8

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Partizana su u 32. kolu Eurolige napravili veliki podvig nakon što su u paklenoj atmosferi Štark Arene pred više od 20.000 navijača pobijedili Real Madrid 104:90 i došli na koračić do plasmana u Final Eight, za što im je malo tko na početku sezone davao izglede. 

Partizan bi se već nakon ove pobjede plasirao u završnicu, a za to mu je trebalo da ili Žalgiris izgubi od Valencije ili Baskonia od Fenerbahčea. Nije se dogodilo ni jedno ni drugo, pa će Obradovićevoj momčadi u zadnja dva kola biti dovoljna jedna pobjeda za prolazak. 

Partizan u sljedećem kolu gostuje kod četvrtoplasiranog Monaca koji je već osigurao Final Eight, a u zadnjem kolu mu u Arenu stiže posrnuli Panathinaikos koji je tek na 16. mjestu i protiv kojeg će Partizan biti veliki favorit.

Real se raspao u završnici

Nošeni gromoglasnom podrškom 20.068 navijača, što je novi rekord Eurolige (svih deset drži Partizan), Beograđani su početkom druge četvrtine prešli u vodstvo koje nisu ispuštali čitavu utakmicu. Real je čitavo vrijeme bio u igri, a na kraju treće četvrtine bio je na samo šest koševa minusa.

No, onda je Partizan ubacio u višu brzinu i bez ikakvog problema održavao prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 20 koševa (100:80). Tri najefikasnija igrača na utakmici bili su Realovi igrači. Džanan Musa ubacio je 22, a Deck i Mario Hezonja po 17 koševa. Najefikasniji kod domaćina bili su Lessort i Punter s po 16 koševa.

Partizan prije dva tjedna nije bio u najboljoj situaciji jer je u sljedeća četiri kola igrao s momčadima iz vrha tablice. No, prvo je dobio Efes u Istanbulu, pa Olympiakos kod kuće, a nakon poraza od Barcelone prije tri dana uspio je srušiti drugog španjolskog velikana.

Pročitajte više