Partizanov trener podnio ostavku nakon poraza protiv Zadra: "Nedopustivo"

Foto: Pixsell

NENAD ČANAK podnio je neopozivu ostavku na trenersku dužnost nakon Partizanovog poraza usred Beograda u 5. kolu regionalne ABA lige protiv Zadra (85:95). Prema pisanju srpskih medija, Aleksandar Kesar figurira kao najizgledniji kandidat za Partizanovu trenersku poziciju. 

>> Zadar s novim trenerom razbio Partizan u Beogradu

>> Zadrov trener o pobjedi u Beogradu nakon 14 godina: "Odigrali smo dalmatinski"

"Neshvatljivo je i nedopustivo"

Nenad Čanak odluku o ostavci je priopćio u svlačionici pa potvrdio na novinarskoj konferenciji nakon utakmice.

"Jedini sam odgovoran za ovakvu situaciju. Ipak se radi o pet poraza zaredom (Mornar, Valencia, Krka, Lyon-Villeurbanne, Zadar, op. a.). Neshvatljivo je i nedopustivo da gubimo 20 razlike od ekipe koja dosad nije pobijedila. Kao netko tko voli Partizan, smatram kako je bolje da dođe netko drugi tko će pokušati izvući momčadski maksimum", razočarano je poručio Čanak.

"Bez demagogije i traženja izgovora"

Svoju je odluku pojasnio kao "normalan potez". Zanijekao je kako je ostavka posljedica impulzivne odluke.

"Bio sam uvjeren da će Zadar biti prekretnica. Međutim, potrebna je šok-terapija i novi čovjek. Ne znam kako je došlo do novog poraza. Ne želim ulaziti u demagogiju i traženje izgovora. Rezultat je jedino mjerilo. Kada Partizan izgubi pet mečeva zaredom, i to od protivnika koji nisu njegove kvalitete, ne znam što drugo napraviti. Mogao sam pričati o našoj mladosti i ozljedama, ali to su šuplje priče. Savjest mi je čista, čist sam pred sobom. Pružio sam svoj maksimum, ali to nije dovoljno za Partizanove težnje. Moja je ostavka normalan potez", gospodski je zaključio Partizanov nekadašnji igrač.

Nenad Čanak sredinom prosinca 2017. godine na trenerskoj funkciji naslijedio je Miroslava Nikolića. U jednogodišnjem mandatu u klupske je vitrine položio trofej srpskog kupa, prvi trofej nakon četiri godine posta.

Partizan se u sljedeća dva tjedna susreće s Turk Telekomom (31. listopada) i Trentom (6. studenoga) u sklopu Eurokupa te s Mega Bemaxom (3. studenoga) i Cibonom (10. studenoga) u okviru ABA lige.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više