Pašalić je trebao više igrati, a Kramarić izaći puno ranije

Foto: Pixsell

HRVATSKA reprezentacija izgubila je finale Lige nacija. Nakon 120 minuta utakmice sa Španjolskom bilo je 0:0, a Španjolci su slavili na penale 5:4. Utakmicu za Index komentira Marko Lozo, trener Solina i najmlađi trener u povijesti HNL-a.

Nakon što su Španjolci promašili one dvije, tri šanse pred kraj utakmice očekivao sam da će sreća kod penala biti na našoj strani, ali nažalost nije. Šteta, jer mislim da smo utakmicu trebali riješiti u prvom poluvremenu kad smo bili bolji. Nismo imali neke prevelike šanse, ali se protivnik branio, a mi smo imali kontrolu i ni u jednom trenutku Španjolska nije bila opasna.

Šutalo je odigrao vjerojatno najbolju utakmicu u karijeri, bio je fantastičan. Protivnik sam rješenja s Perišićem na lijevom beku, ali u prvom poluvremenu se dosta dobro dizao visoko i koristio što je Ivanušec ulazio unutra i to je dobro izgledalo. 

Prevaga s klupe

U tom dijelu utakmice smo dominirali, pod kontrolom smo držali velesilu kao što je Španjolska koja nam ništa nije mogla, a to dovoljno govori. Prevagu je na kraju donijela širina klupe. Njima uđu Dani Olmo, Ansu Fati i Nacho, sjajni igrači koji su nas stisnuli pred kraj drugog poluvremena i u produžetku.

Nacho je jako dobro stiskao Petkovića, čak mu sudac nije sudio dva faula, a kad bi Petković i zadržao loptu ostali igrači bi bili preduboko i ne bi se stigli priključiti. Prvi čovjek u kontrama bio je Brozović, ostalih nije bilo. 

Žao mi je jer smatram da je Hrvatska kvalitetnija reprezentacija. Španjolska je prijašnjih godina dominirala Europom i svakog protivnika je od prve minute stisnula kao što je nas u produžetku, a Hrvatska ju je u ovoj utakmici držala u egalu.

Pašalić je prerano izašao

Pašalić je prerano izašao, trebao je duže biti u igri. Bio je opasan i trebalo ga je čekati jer je on u stanju riješiti utakmicu. Kramarića bih izvadio puno ranije, a ulaskom Vlašića i Majera više nismo bili opasni iz kontri u trenucima kad nam je to trebalo. Španjolska je dominirala i bilo je prostora da se nešto napravi iz tranzicije, ali su svi igrači bili prenisko.

Šteta, bila je ovo prilika da se nešto i osvoji i puno bi nam značila ta pobjeda. Sljedeća šansa je već na Europskom prvenstvu. Nije to tako daleko pa neka Luka Modrić ostane dotad u reprezentaciji, osvoji Euro i onda se može umiroviti.

Pročitajte više