LIGE PETICE

Pašalić minutu nakon ulaska asistencijom pokrenuo golijadu za povijest

Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

ATALANTA je pobijedila 5:2 kod Parme u 35. kolu Serie A. Klub koji se bori za Ligu prvaka dobio je povratnika u drugu ligu u golijadi za povijest elitnog talijanskog natjecanja.

Nakon prvog poluvremena nije se činilo da će meč tako završiti jer rezultat je sve do 52. minute bio tek 1:0 za goste, koji su vodili golom Ruslana Malinovskog.

Tada na 2:0 povisuje Matteo Pessina, koji je ušao na poluvremenu. U 77. minuti bilo je 3:0 za Atalantu. Gol je postigao Luis Muriel, još jedan igrač s klupe, kojem je savršeno asistirao Mario Pašalić. Hrvatski reprezentativac to je napravio samo minutu nakon ulaska u igru.

Minutu kasnije Parma je preko Juana Brunetta smanjila na 1:3, ali je u 86. minuti Luis Muriel vratio na tri razlike za goste. 

Dvije minute prije kraja Simon Sohm smanjuje na 2:4, a konačnih 2:5 u trećoj minuti sudačke nadoknade postavlja Aleksej Mirančuk, još jedna rezerva Atalante. 

Nakon što je u zadnjih 16 minuta ove utakmice postignuto čak pet golova, ona je postavila dva golgeterska rekorda Serie A.

Prva je utakmica lige u eri tri boda za pobjedu (od 1994/95) u kojoj su četiri gola za momčad postigli igrači s klupe.

Osim toga, najveći džoker vrhunskog nogometa potvrdio je taj status. Luis Muriel postigao je dva gola kao zamjena u Serie A rekordni četvrti put.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLIJADU ZA POVIJEST SERIE A.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više