Pašalić na korak od rekorda, evo tko je najbolji hrvatski strijelac u ligama petice

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARIO PAŠALIĆ donio je važnu pobjedu Milanu 1:0 kod Bologne u 89. minuti. To je, nakon pogotka protiv Crotonea, bio njegov drugi gol u Serie A ove sezone. Također, bivši igrač Hajduka, kojem je danas 22. rođendan, do sada je već uspio zabiti u tri od pet najjačih europskih liga. 

Ukupno je Pašalić sedmi igrač otkako je Hrvatske koji je bio strijelac u tri najjače lige. A s obzirom na to da je igrač Chelseaja, vrlo bi brzo mogao postati i rekorder, ako se vrati na Stamford Bridge s posudbe. On je do sada zabio po tri za Elche i Monaco, te spomenuta dva za Milan.

A, tko su najbolji hrvatski strijelci u ligama petice? Naravno, na prvom mjestu je Davor Šuker sa 129 golova, koje je zabio za West Ham, Arsenal, Real Madrid, Sevillu i Munchen 1860. Nakon njega slijede Alen Bokšić s 83 pogotka (Marseille, Lazio, Juventus i Middlesbrough) te Mario Mandžukić, koji je zabio 80 golova za Wolfsburg, Bayern Munchen, Atletico Madrid i Juventus. 

Također, tu su i Ivan Klasnić (76 golova za Mainz, Werder, Bolton i Nantes), Aljoša Asanović (25 pogodaka za Derby, Valladolid, Montpellier i Cannes) i Ivica Mornar, koji je potpisao pet golova za Portsmouth, Eintracht i Sevillu. 

No, Pašalić ima vrijeme ovog svijeta da postane rekorder i zabije u još jednoj ligi do kraja karijere.

Pročitajte više