Pašalić: Ostali smo bez Livaje, najboljeg igrača HNL-a

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija nastavlja pripreme za završni dio Lige nacija. U rasporedu reprezentacije za danas je bila zakazana audijencija kod pape Franje, no zbog njegove hitne operacije ona je otkazana. Umjesto audijencije, momčad se mogla posvetiti nastavku priprema za utakmice koje joj slijede.

Prva je u srijedu protiv Nizozemske i igra se za finale Lige nacija. U slučaju pobjede, Hrvatska će igrati protiv boljeg iz ogleda u kojem se sastaju Španjolska i Italija. Finale je na rasporedu sljedeće nedjelje, kao i utakmica za treće mjesto poraženih momčadi u polufinalu. Na konferenciji za medije govorili su Nikola Vlašić i Mario Pašalić.

Zadovoljni sezonom

"Cilj je bio povratak u europska natjecanja i u tome smo uspjeli", rekao je Pašalić na startu presice o zbivanjima u klubu, a Vlašić je potvrdio da se njegova sezona u Torinu pokazala kao pun pogodak. Obojica su rekla da se danas kreće s taktičkim pripremama za susret protiv jake reprezentacije, a onda prokomentirala slučaj Livaja.

Slučaj Livaja

"Tužan sam zbog toga kako se to sve odvilo. Poštujem njegovu odluku, ali mi je žao što ga nema. Ostali smo bez najboljeg igrača HNL-a i čovjeka koji je zabijao i asistirao na Svjetskom prvenstvu. O incidentu je sve rečeno. Osuđujemo ispad, animozitet treba ostaviti sa strane. Ovdje smo svi s istim ciljem, da predstavljamo domovinu i ostvarimo najbolji rezultat", rekao je Pašalić.

"Žao mi je što se to toliko komentira. Imamo povijesnu šansu za zlato u Ligi nacija. Očekujemo da se koncentriramo na to", dodao je Vlašić.

Vrijeme je za zlato

"Imamo dvije bronce i srebro s velikih natjecanja, bilo bi lijepo da se uzme i zlato. Nema pritiska, ali tu smo i naravno da ćemo pokušati doći do najboljeg rezultata", vratio se Pašalić na ono što je pred igračima, a na pitanje koga priželjkuju u finalu, obojica su odgovorila da o tome ne razmišljaju. 

Pašalić je upitan i je li vrijeme za iskorak u karijeri nakon nekoliko sezona u Atalanti.

"Vidjet ćemo. Sad sam u reprezentativnom dresu, tu treba odraditi posao, a onda ćemo vidjeti", odgovorio je.

Pročitajte više