Patrik Berger o Dinamu: Balkanski tehničari sa vojskom navijača iza sebe su najgori mogući izbor

PROSLAVLJENI Patrik Berger, junak Liverpoolovog Kopa i lijevi bek Jiri Kladrubsky, gotovo sa strahopoštovanjem govore o protivniku Sparte u prvom kolu Kupa Uefa.

> Dinamo izvukao Spartu i izbjegao najgore, Slaven na CSKA!

> Zoran Mamić: Samo pametnjakovići mogu reći da Sparta nije atraktivan protivnik

> Belupo u nemilosti moćnih Rusa; Bivše prvake predvode Žirkov, Akinfejev i Abramovič

> Modrić protiv Wisle, Ćorluka na Cipar

Patrik Berger, 34-godišnji veteran koji se proslavio na Euru '96, došao je okončati karijeru u rodni grad i klub gdje je i započeo igrati nogomet, a o Dinamu je govorio biranim riječima:

"Jako teško će nam biti protiv Dinama. Balkanske momčadi su tehnički jake i potkovane, Uz to, Dinamo je najpopularniji klub u Hrvatskoj sa vojskom navijača iza sebe tako da nas opet (u 3.pretkolu Lige prvaka igrali su u Ateni protiv PAO-a) očekuje gostovanje u uzavreloj atmosferi " Kada to kaže igrač koji je sedam godina proveo na Anfieldu, onda riječi o tome što očekuje u Zagrebu imaju posebnu težnju.

"U dvoboju sa Panathinaikosom nismo imali sreće (porazi 2:1 i 1:0), a ni sada nas ždrijeb nije mazio. U svakom slučaju, želimo igrati u Ligi Uefa i moramo savladati Dinamo.

Berger i Bišćan: Susret Liverpoolovih legionara i kapetana-povratnika

Nakon 13 godina inozemstva - Borussije, Liverpoola, Portsmoutha i Aston Ville, Berger je krajem prošle sezone pristupio Sparti. Eksplozvini veznjak, poznat po razornom udarcu lijevicom, sigurno bi napravio još veću karijeru da ga brojne ozljede i operacije nisu često udaljavale sa terena. Ovako će se susresti sa još jednim poznanikom koji se pod stare dane vratio odakle je ponikao: Igorom Bišćanom, s kojim je tri godine dijelio svlačionicu kod Gerarda Houliera.

"Dinamo je pun vrhunskih igrača predvođenih Boškom Balabanom"

Jiri Kladrubsky, 22-godišnji lijevi bek kojeg je prošle zime izbornik Bruckner uveo u češku reprezentaciju je uvjeren kako je "od nenositelja koji su bili u ponudi, Dinamo najkvalitetnija momčad" (bili su tu još portugalski Maritimo, Motherwell iz Škotske, švicarski Young Boys i ciparska Omonija).

"Dinamo je jak i posebno težak posao nas očekuje na gostovanju u Zagrebu. Za protivnika smo dobili momčad u kojoj igra mnogo vrhunskih igrača predvođenih Boškom Balabanom".

Kladrubsky ipak vidi šansu za prolaz protiv strašnog Balabana i njegovih suboraca: "Protiv Panathinaikosa smo pokazali kvalitetu, a ovaj put će vjerojatno i sreća biti na našoj strani. Naš jasni cilj je prolazak i za to ćemo dati masimum."

Z.A.
Foto: sparta.cz

Pročitajte više