Paul George izabrao dva Hrvata u svoju idealnu neameričku NBA petorku svih vremena

Screenshot: Youtube / Podcast P with Paul George

ZVIJEZDA Los Angeles Clippersa Paul George uvrstio je Dražena Petrovića i Tonija Kukoča u svoju idealnu petorku neamerikanaca u NBA ligi svih vremena stavivši ih u društvo Kanađanina Stevea Nasha, Nijemca Dirka Nowitzkog i Nigerijca Hakeema Olajuwona, koji je ipak kasnije igrao za reprezentaciju SAD-a.

Georgeova petorka zasigurno bi izgledala drukčije da je mogao birati između svih igrača iz Europe i ostatka svijeta, ali birao ju je u svom podcastu, u kojem je ugostio mladog turskog centra Alperena Senguna, koji se u trećoj NBA sezoni promiče u novu mladu zvijezdu, a po stilu igre jako podsjeća na Nikolu Jokića.

George: I Jordan je poštovao Dražena

Njih dvojica birali su svoje petorke u svojevrsnom draftu, s tim da je Sengun kao gost za svaku poziciju imao prvi izbor. On je u svoju petorku uvrstio današnje zvijezde Luku Dončića, Giannisa Antetokounmpa i Nikolu Jokića uz legendarnog Argentinca Manua Ginobilija i počasno svog sunarodnjaka Hedu Turkoglua.

Nakon što je Sengun na dvojci izabrao Ginobilija, George se okrenuo Petroviću i objasnio: "Bio je jedan od rijetkih igrača kojima je Michael Jordan odao poštovanje jer ga se nije bojao. Znao je igrati, bio je velik igrač."

Kukoča je izabrao na poziciju krilnog centra uz objašnjenje da mu treba dobar šuter u momčadi, a onda zaključio da mu može zamijeniti poziciju s Nowitzkim, kojeg je izabrao kao trojku.

Pročitajte više