Snježana Blažević branit će se sa slobode, danas odluka o jednomjesečnom pritvoru Praliji

ODVJETNIK Nenada Pralije, Ljubo Pavasović Visković, kasno sinoć obznanio je zbog čega je točno priveden njegov klijent.

Pralija je u Uskok dovezen u 18 sati, a njegova obrana trajala je puna tri sata. Bivši Hajdukovac prenoćio je u pritvoru, a danas će biti odlučeno hoće li ostati u jednomjesečnom pritvoru ili će se braniti sa slobode.

Pavasović je otkrio da je Pralija osumnjičen za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i davanje mita, ali isključivo vezanih za RNK Split, što bi moglo značiti da bivši sportski direktor splitskih Crvenih nema veze s namještanjem utakmica.

Pralija navodno nije uhićen zbog namještanja

"Praliju se tereti za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju isključivo vezano uz RNK Split i za davanje mita. Djela koja mu se stavljaju na teret datiraju od 2007. godine naovamo", rekao je Pavasović Visković.

"Pralija je iznio svoju obranu i odgovarao na pitanja, nije bilo izjašnjavanja o krivnji, no više od toga ne mogu reći. Više ćemo znati u četvrtak kada će se odlučivati i o eventualnom određivanju istražnog zatvora", dodao je.

Dodajmo kako neslužbene informacije glase da je navodno bila namještena utakmica 3. kola između Karlovca i Splita odigrana 7. kolovoza 2011. godine, koja je završila 3:1 pobjedom Splita. Izvještaji s te utakmice govore o sumnjivoj nezainteresiranosti karlovačke obrane.

Snježana Blažević se brani sa slobode

Bivša šefica računovodstva RNK Split Snježana Blažević iznijela je jutros obranu pred USKOK-ovim istražiteljima nakon koje je njezin branitelj izjavio da će se ona u nastavku istrage braniti sa slobode.

Odvjetnik Branko Šerić izjavio je nakon trosatnog saslušanja njegove branjenice u USKOK-u da je ista iznijela detaljnu obranu i odgovarala na sva pitanja te da za nju USKOK neće tražiti jednomjesečni istražni zatvor. Drugoosumnjičeni Špiro Barbarić pak se branio šutnjom.

Pročitajte više