Pavel će se od tenisa oprostiti ekshibicijskim mečem protiv Ivaniševića

RUMUNJSKI 35-godišnji tenisač Andrei Pavel odigrao je na ATP turniru u Bukureštu svoj zadnji profesionalni meč u karijeri.

Pavel je za nastup na BCR Openu dobio pozivnicu organizatora, a u 1. kolu pobijedio ga je Urugvajac Pablo Cuevas 6:3, 7:6. Ipak, publika u Bukureštu imat će priliku uputiti još jedan posljednji pljesak svog tenisaču, koji je profesionalac od 1995. godine, a prije pet godinA je bio 13. igrač na svijetu.

Naime, Romanian Times piše da će Pavel u subotu, 26. rujna odigrati ekshibicijski meč protiv Gorana Ivaniševića, koji je bio pobjednik prvog izdanja ATP turnira u Bukureštu 1993. godine, a finalist godinu dana kasnije.

"Nemam za čime žaliti, imao sam karijeru na koju mogu biti ponosan. Sada želim provesti više vremena s obitelji, posebno nakon što smo se preselili u SAD. Pokušat ću pokrenuti tenisku akademiju i vidjeti što još mogu učiniti. Ovo sigurno nije kraj moje povezanosti s tenisom", poručio je Pavel, vlasnik triju naslova pobjednika na ATP turnirima u singlu i još šest u parovima. Posljednji je turnir, u konkurenciji parova, osvojio 2007. godine u Umagu, kada je bio finalist u pojedinačnoj konkurenciji.

Pročitajte više