Pavelski opet briljirao u pobjedi Sharksa: "Ne znam s kojeg je on planeta"

HOKEJAŠI San Josea pobijedili su Detroit kao domaćini s 4:3 (2:2, 0:1, 2:0) u drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja NHL lige u Zapadnoj konferenciji.

San Jose je poveo s 2-0 u seriji, jer je slavio i u prvoj utakmici, i to s istim rezultatom, 4:3. Druga sličnost između prve i druge utakmice jest u činjenici da je i ovoga puta, kao i u prvom dvoboju, opet briljirao sjajni američki centar Sharksa Joe Pavelski. Još jednom je bio dvostruki strijelac, kao i u prvom dvoboju. Svom učinku dodao je jednu asistenciju, pa sada na svom kontu u doigravanju ima devet pogodaka i pet asistencija u osam utakmica!

San Jose je u prvom krugu dobio seriju protiv Colorada, nakon što je zaostajao 2:1. Prema tome, sada je u seriji od ukupno pet pobjeda...

"Lijepo je vidjeti pločice u suparničkoj mreži. To je nagrada za naporni rad ", skromno je izjavio Pavelski.

Detroit je nakon dvije trećine vodio s 3:2, a pogotke za goste postigli su Rus Pavel Dacjuk te Šveđani Nicklas Lidström i Tomas Holmström. Pavelski je svojim drugim golom izjednačio na 3:3, a pobjedu Sharksima donio je Joe Thornton u 53. minuti dvoboja. Bio je to njegov prvi pogodak u doigravanju ove sezone.

Thornton nikada u San Joseu nije bio tek ''drugi Joe'' u momčadi. Nikada do ovog doigravanja. I on je odao veliko priznanje Pavelskom, koji više nije samo ''mali Joe''...

"Ne znam s kojeg je on planeta. Iz utakmice u utakmicu je izvanredan. Baš tako, izvanredan", kaže Thornton.

Bila je to treća uzastopna pobjeda Sharksa protiv Red Wingsa ove sezone u šestom dvoboju. Prva tri dobio je Detroit, koji će biti domaćin u trećoj i četvrtoj utakmici polufinalne serije doigravanja. Sljedeći dvoboj na redu je u utorak.

 

NHL doigravanje, 2. krug (nedjelja):

Istočna konferencija

Pittsburgh (4) – Montreal (8) 1:3

Serija je izjednačena na 1-1

Zapadna konferencija

San Jose (1) – Detroit (5) 4:3

San Jose poveo u seriji 2-0

Pročitajte više